Kurban Kesim Yerleri Hazırlıkları Devam Ediyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’de Kurban Bayramı öncesinde yapılan hazırlıklara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kurban Kesim Yerleri Hazırlıkları Devam Ediyor
Niğde Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları doğrultusunda Belediyenin üzerine düşen tüm görevleri titizlikle yerine getireceğini vurgulayan Başkan Akdoğan, vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri 8 ayrı nokta belirlendiğini söyledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hem kendi sağlıkları, hem de çevre temizliği için vatandaşlardan bu noktaların dışındaki kamuya açık alanlarda kurban kesmemelerini istedi.

Niğde Vali Yardımcısı Sayın Abdullah Uçgun Başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonunun Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garajı, Yeni Niğde Evleri yanında bulunan Cuma Pazarı, Yeşilburç Yolu üzerinde bulunan Kapalı Pazar Yeri, Özbelde mevkii spor tesisleri önü, Selçuk Mahallesi Salı pazarı önündeki boş alan, Eski Zahire pazarı Hafife Camii Yanı, Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesi ve Efendibey Mahallesi Şerif Pelit Camii kesim noktaları olarak belirlediğini açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Umuma açık yerlerde, parklarda ve caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacaktır. Kesim alanlarının dışında kesim yapılmaması noktasında zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetim yapacaklar” dedi.

Niğde Belediyesi olarak kesim alanlarında temizlikle ilgili olarak her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Başkan Akdoğan; “Kurban atıklarımızın toplanması ile ilgili gerek poşet dağıtımı gerekse kesim yapılacak alanların temizliği ile ilgili tedbirlerin alınması konusunda belediyemiz üzerine düşen vazifeyi yapacak” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA