Davutoğlu: Büyük Hayallerin Peşindeyiz, Küçük Hesapların Değil

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Anadolu ile bütün Avrasya'yı ayağa kaldırmak için büyük hayallerinin olduğunu, küçük hesapların içinde olanların bunu anlayamayacağını söyledi.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Afşar beldesindeki Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Davutoğlu, hayatın ana kaynağı olan suyun olduğu her yerde inşa ve imarın yapıldığını kaydetti.

İlçeye yapılan yatırımın stratejik önemine vurgu yapan Davutoğlu, ''Anadolu kalkınırsa 'Asya'nın, Doğu'nun, makus talihi yıkılır' demektir. Konya küçük bir Anadolu'dur. Anadolu'nun bütün hususiyetleri Konya'da vardır. Ovalar vardır su bekler, dağları vardır ırmakları ile şırıl şırıl akar. Konya Ovası ve çevresi omurga olarak, zihniyet olarak, halk olarak diri ve sağlamsa, Anadolu da kendini güçlü hisseder. Asya ve Avrupa birleşir. Bu Göksu Irmağı bütün kollarıyla bir yandan Sakarya'nın, diğer yandan Nil'in, öbür tarafta Tuna'nın kardeşleridir bizim için. Ve stratejik olarak bu hayal Osmanlı'dan beri gelen, 100 yılı aşkın bir süredir ovaya ulaşmayı bekleyen suların bu hayali, Elhamdülillah bugün gerçekleşiyor." dedi.

"BÜYÜK HAYALLERİN PEŞİNDEYİZ, KÜÇÜK HESAPLARIN DEĞİL"

Anadolu ile bütün Avrasya'yı ayağa kaldırmak için büyük hayallerinin olduğunu onun için küçük hesapların içinde olmadıklarını dile getiren Bakan Davutoğlu şunları söyledi; "Büyük hayallerin peşindeyiz. Küçük hesapların değil. Onun için küçük hesapları olanlar bizi anlayamazlar. Biz Konya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Konya ile birlikte Anadolu'yu, Anadolu ile birlikte bütün Asya'yı, Asya ile birlikte bütün Avrasya'yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Her attığımız adım, her açtığımız eser, her attığımız tohum o büyük ideale giden küçük bir fidanın yeşermesidir. O büyük ideali zihnimizde tuttuğumuz için attığımız her adımın değeri var.''

"TÜRKİYE'NİN HER TARAFINI BARAJLARLA DONATTIK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında, AK Parti hükümeti olarak muhalefetin hayal bile edemediği projeleri hayata geçirdiklerini anlattı. Kendi dönemlerinde bugüne kadar bin 128 tesisi hizmetine sunduklarını belirten Eroğlu, ''Bunlardan 206 tanesi baraj. Türkiye'nin en yüksek barajı işte şurada Ermenek Barajı. O barajı biz bitirdik. Artvin'den Aydın'a, Kars'tan Edirne'ye kadar Türkiye'nin her yerini barajlarla donattık. 11 milyon dekar araziyi modern sulama sistemine kavuşturduk. Başbakanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce sadece İstanbul'da su sorunu olduğu biliniyordu ama Türkiye'de 49 şehirde su yokmuş. Başbakanımızın talimatıyla su olmayan Türkiye'nin tüm şehirlerine biz su götürdük. 49 şehre suyu biz götürdük. Şu anda her 3 kişiden biri bizim getirdiğimiz suyu kullanıyor. Her iki fabrikadan biri bizim götürdüğümüz suyla faaliyet gösteriyor. Her iki dönümden biri bizim getirdiğimiz suyla sulanıyor. Neticede inşallah bu yatırımlar hızla devam edecek. 2010 yılında 110 tesis, 2011 yılında Ankara'dan bir düğmeye basarak 111 tesis açtık. Bu senede 112 dev tesisi hizmete açacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, butona basarak, Afşar Barajı ve Afşar-Bağbaşı Derivasyon Kanalı'nın temeline ilk harcı attı .