Polis Kurban Pazarında Uyarı Broşürü Dağıttı

Çekerek Emniyet Amirliği Hırsızlık ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kurban pazarlarında dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlara broşür dağıttı.

İlçe Emniyet Amiri Kenan Akgöllü, yaptığı açıklamada, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmeleri için bütün önlemleri aldıklarını ifade etti.

Büyükbaş hayvanlara küpe takılması, küçükbaş hayvanların ise silinmeyecek şekilde boya ile işaretlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akgöllü, şu uyarılarda bulundu:

''Bölgede dolaşan Şüpheli araç ve şahısları 155 Polis İmdat hattına ihbar edin. Hayvan alım satımı yaptığınız kişilerin kimlik bilgilerini alın. Çek-senet karşılığı kurbanlık alışverişlerinde dikkatli olun. Sattığınız hayvanın parasını satış yerinde alın. Sahte ve değeri bulunmayan yabancı ülkelerin paralarına karşı dikkatli olun ve bu tür paraları kabul etmeyip ihbar edin. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale çok önemlidir. Paradaki sahteciliğe karşı Şüphe uyandıran banknotları diğer paralarla karşılaştırın. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyin. Sahte parayı aldığınız kişinin araç plakasını ve kimlik bilgilerini alın.''

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA