Yasemin Keskin, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda 8. Oldu

Kırıkkale'de ilköğretim okulu öğrencisi Yasemin Keskin'in, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda 8. olduğu bildirildi.

İstiklal Ortaokulu 8-E sınıfı öğrencisi Yasemin Keskin, kopartmada 68 kilogram ve silkmede ise 85 kilogram toplamda 153 kilogram kaldırıp Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasında Avrupa 7. ve Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda ise dünya 8. oldu.

Keskin'in antrenörü Hayrettin Kurnaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Keskin'in, yaptıkları sistemli çalışmalarla milli takım kampındaki yoğun tempodan sonra katıldığı Romanya'da düzenlenen yıldızlar Avrupa Şampiyonası ile Slovakya'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası'nda derece yaparak göz doldurduğunu kaydetti.

Yasemin Keskin'den böyle bir başarıyı beklediklerini ifade eden Kurnaz, şöyle konuştu:

''İlk defa katıldığı dünya kategorisinde elde ettiği başarı gerçekten çok çalışmanın ürünü olup gelecek vaat etmektedir kendisinden gelecekteki müsabakalarda madalyalar alacağına inanıyorum. Öğrencimiz, Türkiye'de iki yıldır birincilik alarak Kırıkkale'nin ve okulumuzun gururu olmuştur.''

Dünya klasmanında ilk 8'e giren Yasemin Keskin ile İstiklal ilköğretim Okulu Müdürü Ömer Ülker, Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ı ile İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur'u ziyaret etti.

Muhabir: Ahmet Yaman

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA