Halkların Demokratik Kongresi, Uludere Olayını Protesto Etti

Gaziantep’te çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Halkların Demokratik Kongresi üyeleri Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan sivil ölümlerini protesto etti.


Yeşilsu’da toplanan grup, sloganlar atarak, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığı’nın önüne geldi. Çevik Kuvvet`in de tedbir aldığı protesto gösterisinde, grup parti binasının önüne geçmek istedi. Bu sırada polis ile grup arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Daha sonra oturma eylemi gerçekleştiren grup basın açıklaması yaptı.
Açıklamayı yapan Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Sevgül Özdemir, Şırnak Uludere’de bir katliam yapıldığını ve bunu lanetlediklerini söyleyerek, “Bu katliamı lanetliyoruz. Halkımıza başsağlığı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
AK Parti’yi eleştiren Özdemir, “AK Parti hükümetinin halkımızın demokrasi ve özgürlük mücadelesini bastırmak için sürdürdüğü askeri ve siyasi operasyonlara, sivil halkın ve çocukların katledildiği bombardımanlar eklenmiştir. Ortadoğu’daki diktatörlere demokrasi dersi veren Başbakan Erdoğan’ın Türkiyesinde gerçekleştirilen bu katliamın Nazilerin İspanya’nın Bask bölgesinde gerçekleştirdiği Guernica katliamından farkı yoktur.” iddiasında bulundu.
Basın açıklamasının ardından, kalabalık olaysız dağıldı.