Çöken Duvarın Altında Kalan 2 Çocuk Öldü

Adana`da oyun oynamak için üzerine çıktıkları duvarın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 7 ve 10 yaşlarındaki 2 kardeş, feci şekilde can verdi.

Çöken Duvarın Altında Kalan 2 Çocuk Öldü
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan Mahallesi 150 Sokak`ta meydana geldi. Daha iyi bir yaşam için Şanlıurfa`dan göç ederek Adana`ya gelen 6 çocuklu Aslan ailesi, çobanlık yapmak için Kanara civarındaki bir besi çiftliğine yerleştirildi. Burada ahırın hemen üst katında yer alan yapının teras katında kalan ailenin 10 yaşındaki oğlu Gani ile 7 yaşındaki kardeşi İbrahim Halil, evlerinin hemen yakınında yer alan alanda oyun oynarken 1.5 metre yükseklikte beton korkuluk duvarına tırmandı. Çürük olan duvar, 2küçük çocuğun ağırlığını daha fazla taşıyamayınca aniden çöktü. Büyük bir gürültüyle yıkılan duvarın enkazı altında kalan Gani ve İbrahim Halil başlarına aldıkları darbeyle kanlar içinde kalırken, çocuklar olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayı duyarak enkazın bulunduğu bölgeye gelen anne Güler Aslan ile baba İbrahim Aslan, sinir krizleri geçirdi. Aslan çifti, olay yerine gelen çiftlik çalışanları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Olayın görgü tanığı olan abla Aslı Aslan, "Evde uyuyordum. Kardeşlerime yanıma gelip benimle birlikte uyumalarını söyledim ama beni dinlemediler. Onlar duvarın üzerine çıkmış, kendi aralarında oyun oynuyorlardı. Ancak duvar birden çöktü ve kardeşlerim duvarın altında kaldı. Koşup onları çevredekilerin de yardımıyla kurtarmaya çalıştım ancak her şey için çok geçti" dedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen cumhuriyet savcısı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA