Sivil Toplumdan Chp Ve Bdp‘ye Çağrı: ‘Ben Haklıyım‘ Diyerek Bir Yere Varılmaz

Sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, CHP ve BDP‘li vekillerin bir an önce TBMM‘de yemin etmesini istedi. Sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunun altını çizen STK‘lar, “Meclisi boykot etmekle hiçbir yere varılmaz.” uyarısında bulundu.

Sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri, CHP ve BDP‘li vekillerin bir an önce TBMM‘de yemin etmesini istedi. Sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunun altını çizen STK‘lar, “Meclisi boykot etmekle hiçbir yere varılmaz.” uyarısında bulundu.



Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, seçimlerde milletin son sözünü ortaya koyduğunu söyledi. Akdoğan, seçim sonunda milletin AK Parti’ye ‘İstikradan yanayım yoluna devam et’, CHP‘ye ana muhalefet, MHP ve BDP‘ye de muhalefet görevi verdiğini belirtti.

İş dünyasının ürkek olduğunu, huzur ve istikrar istediğini ifade eden Akdoğan, “İş dünyası keskin dönüşlerden hoşlanmaz. Herkes davasında ben haklıyım diyerek bir yere varılmaz. Demokrasinin en önemli özelliği uzlaşmacı olmasıdır. Herkes kendi isteklerinin bir bölümünden fedakarlık yapmak suretiyle, herkesin memnun olmasını istiyoruz. Şu haliyle Meclis iş göremez ve üretemez durumda. Millet, anayasanın değişmesi için partilere olur verdi. Başından zıtlaşan bir Meclis‘le nasıl anayasa yapacak. Sadece ormanda ağaçları görmekten ziyade, ormanın bütününü düşünmek gerekir. Herkesi uzlaşmaya davet ediyorum. Çözüm TBBM çatısı altında olacaktır. Başka yerde çözüm üretme şansı yoktur.” diye konuştu.

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkâr Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ise 12 Haziran’da yapılan seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “İktidarla ve muhalefet, yapıcı tenkitlerle ülkemiz menfaatleri için çalışmalı. Meclis‘teki iktidar ve muhalefet küskünlüklerinin giderilmesi bizim en büyük temennimizidir. Siyasette küskünlük olmaz. Her konunun parlamento çatısı altında düzeltilmesi gerekir. Meclis‘e CHP’nin gelmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu da milletvekillerinin seçilerek Meclis‘e gönderildiğini hatırlatarak, “Vekillerimiz, Meclis‘e girip yemin ettikten sonra akışın devam etmesi gerekir. Sorunlar ancak Meclis‘te çözülür. Meclis‘i boykot etmekle hiçbir yere varılmaz. CHP, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verip de kurulan bir parti değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve Atatürk’ün partisidir. Meclis‘in kurucusu Meclis‘e girmiyor. CHP Meclis‘e girip, yeminlerini ettikten sonra akış devam etmelidir. Biz şehitlerimizi düşünüyoruz. Meclis‘e 2-3 milletvekilinin girip girmemesi o kadar önemli değildir.” dedi.

İş adamlarının her zaman istikrar içinde yaşaması gerektiğinin altını çizen Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Genel Başkanı Nurettin Aydın ise seçime kadar Türkiye’de güzel gelişmeler olduğunu ifade etti. 12 Haziran seçimlerinden sonra ana muhalefetin yemin etmediğine işaret eden Aydın, "Bir sorun varsa, Meclis‘te çözülmesi gerekir. Bu boykotla ve yemin etmekle çözülmez. Hükümetiyle, muhalefetiyle bir birliktelik iş dünyasının en büyük isteğidir.” ifadesini kullandı.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin ise CHP‘nin, TBMM‘de olmaya devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle dedi: "Umarım iyi bir aracı, bu sorunu kısa sürede çözer. CHP Meclis‘e geliyor fakat yemin etmiyor. Bu olay CHP’nin içinde olan bir olaydır. Umarım bir yaklaşım yaparlar. Atatürk’ün kurduğu CHP Meclis‘te olması gerekir. Onlar da ılımlı bir politika izlerler.”