Siirt Valisi Çolak Toki Alanında İncelemede Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından merkez Doğan Mahallesi‘nde yapımına başlanan 256 yoksul konut ve sosyal tesisleri yerinde ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Çolak Toki Alanında İncelemede Bulundu
Vali Musa Çolak, inşaat şantiyesini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Merkez Doğan Mahallesi sınırları içerisinde, 23 dönüm arazi üzerinde yapılacak olan 256 konutun yer tesliminin, 1 Nisan 2011 tarihinde ilgili firmaya verildiğini belirten Çolak, konutların 1 Ekim 2012‘de sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Oral‘dan bilgi alan Vali Çolak, "Burada yapılacak konutlar; 8 blok halinde her blokta 32 daire yapılacak, daireler 70 metre kare olacaktır.

Konutlar ve sosyal tesisler, 550 işgününde bitirilecek. Tarih vermem gerekirse; 1 Ekim 2012 tarihinde tamamlanacaktır.TOKİ tarafından yapılan konutlar ilimizin konut sıkıntısının çözümünde ve özellikle de dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarında büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Vali Çolak daha sonra Kurtalan yolundan Organize Sanayi Bölgesi‘ne kadar uzanacak olan Siirt çevre yolunda da yapılan çalışmaları denetledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çolak‘ın incelemelerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş ve Bayındırlık Müdürü Vekili Mehmet Alan eşlik etti.

Kaynak: İHA