Sahte Deterjandan Granür Ve Kireç Çözücü Çıktı

Adana‘da polisin bir eve yaptığı operasyonda ele geçirilen yaklaşık 2 ton sahte deterjanın içinden granür ve sanayide kullanılan kireç çözücü çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Ali Ç. adlı kişinin evinin bir bölümünde sahte deterjan ve şampuan ürettiği ihbarını aldı. Merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi‘ndeki evi ve şahsı bir süre takip eden polis, zanlının deterjanları üretip piyasaya süreceği gün baskın düzenledi. Yapılan baskında yaklaşık 2 ton sahte deterjan ele geçirildi. Yapılan aramada zanlının piyasada çok sayıda ünlü markanın etiketlerini ve deterjan paketlerini büyük alışveriş

merkezlerinden ve çöplerden alarak kullandığı ortaya çıktı. Baskı makinesi de kullanan zanlı, deterjanları ayrı ayrı marka isimlerini basarak piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Zanlının deterjan yaparken halkın sağlığını hiç düşünmeden ünlü markaların deterjanlarının içindeki küçük mavi taneleri yapabilmek için granür kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca zanlının deterjanlardaki beyazlık oranını da vermek için sanayide kullanılan sağlık yönünden çok büyük sakıncaları olan makinelerin kireçlerinin çözülmesini sağlayan kireç çözücü kullandığı belirlendi.

Zanlı Ali Ç.‘nin, "Markalar kanununa muhalefet, halk sağlığını tehdit etme" suçundan adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA