Ödemiş Belediye Meclisi Yaz Tatiline Girdi

Ödemiş Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ardından tatile girdi. Belediye başkanı Bekir Keskin başkanlığında toplanan mecliste 7 gündem maddesi ele alındı.

Ödemiş Belediye Meclisi Yaz Tatiline Girdi
Gündemin Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi personeli ile ilgili yapılan görüşmesinde, plan ve bütçe ile hukuk komisyonunda görüşülen Yıldız Kent Müzesine görevli mevcut personel dışında eleman tahsis edilmeyeceği, yönetmelik gereği kent arşivinde çalışacak Prof. Dr. Engin Berber‘in 2. işi olarak görev tahsisi verildiği ve bu yüzden kent arşivinin hazırlanıp 29 Ekim‘e yetiştirilmesi amacıyla haftanın iki günü buraya geleceği belirtildi. Kent arşivinde toplamda mevcut personel ile birlikte 6 kişilik kurulun çalışacağı, bunun dışında Kültür Bakanlığı‘nın yönetmeliklerine uygun olarak çalışmaların süreceği açıklandı. AK parti grubunun ortaya koyduğu yeni eleman alınacağı yönündeki iddia, belediye ve başkanı Bekir Keskin tarafından açıklığa kavuşturuldu. ÇÖP VERGİSİ

Çöp vergisi yerine konulan katı atık ücreti konusunda evlerin 4 lira, işyerlerinin de en az 6 liradan başlayan ve işyerlerinin özelliklerine ve metrekaresine göre de artan fiyatlarla 550 liraya kadar azami ücret alınması Temmuz 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi oybirliği ile kabul edildi.

ARASTA CİVARINDA RESTORASYON

Arasta çarşısının Ödemiş turizmine açılması ve o bölgenin canlandırılması amacıyla restorasyondan sonra ekonomik değer katılması göz önünde bulundurularak turizme yönelik alışveriş merkezi haline getirilmesi, Kasap Hali ve Lozan Meydanı‘nın düzenlenmesi oybirliği ile kabul edildi. Umurbey Mahallesi Helvacı Sokak‘ta bulunan parselin arsa sahibi tarafından tekrar kamulaştırma alanından çıkarılması konusundaki talebi komisyonca reddedilmiş ve kamulaştırmanın devamına karar verilerek mecliste de aynı görüşe yer verilerek oybirliği ile kabul edildi.

YENİ RESTORASYONLAR

Ortaokul ve hal binasının orijinal projelerinin 2. nolu sit kurulunda onaylanmasının ardından ödeneklerinin 2011 yılında yüzde 30‘luk kısmı ile bitirilmesinin mümkün olmadığından, geri kalan yüzde 70‘lik ödeneklerin 2012 yılına aktarılması oybirliği ile kabul edildi.

Yine aynı şekilde Lozan Meydanı düzenleme işinin de aynı şartları taşıması nedeniyle ödeneklerinin 2012 yılına aktarılması oybirliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler kısmında da Sakarya Pamukova‘da bulunan Biyogaz enerji santraline Ödemiş Belediyesi Başkan ve meclis üyelerinin yaptıkları gezi değerlendirildi.

MOTO-DRAG PİSTİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan bağımsız üye Mustafa Ali Fırtına motodrag pistinin Ödemiş adına önemli olduğunu ve konuyu takip ettiğini belirterek“Proje bedelinin de 1 trilyon 600 milyar civarında olduğunu öğrendim. Bu bedelin şu anda Spor Toto Genel Müdür‘ü de olan Bekir Yunus Uçar‘ın başkanlığındaki Türkiye Motor Federasyonu tarafından hibe edileceği söyleniyor. Federasyon tarafından taşınmazların kamulaştırma bedelinin de ödenmesi yönünde görüş bildirilerek rakam istenmiş. 37 metreye 1 kilometre uzunluğundaki şehrin çok çok dışında bir yer için önce 4 trilyon fiyat verilmiş daha sonra da bu rakam 2 trilyona düşmüş. Bu rakam nasıl tespit edildi? Bu hesaba göre dönümü aşağı yukarı 50 bin liraya geliyor. Ama bahsettiğimiz yerlerde dönümü 15 bin liraya bile yer bulmak mümkün. Açıkçası bu rakamı garipsedim” dedi.

Başkan Keskin açıklamasında, “Demiryolu kenarında daha önce projesi hazırlanan motodrag yarış pistinin istimlak bedeli 2,5 milyon lira. Bunun için Federasyona yazı yazdık. Daha cevap gelmedi. Belediye olarak bütçeden para ayıramayız. Cevap gelsin, talep yazısına göre hareket edeceğiz.”dedi.

Kaynak: İHA