Nilüfer, Beşevler Bölge Parkı İle Nefes Alacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer’de yaptırılan Beşevler Bölge Parkı’nın temeli törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer’de yaptırılan Beşevler Bölge Parkı’nın temeli törenle atıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Beşevler’deki içinde BUSKİ’ye ait su deposunun da bulunduğu 41 bin metrekarelik alana içinde oyun alanları, yürüyüş yolları, spor alanlarını da barındıran bir proje yapmak üzere çalışmalara başladı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Altepe törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın artık kabuk değiştirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde çalıştığını ve sınır ayrımı yapmadan her bölgeye hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, "Doğusundan batısına kentin tüm eksikliklerini tespit ettik ve çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bugün de içinde su deposu bulunan 41 bin metrekarelik alanı halkımızın kullanımına açıyoruz. Bizim için en önemli hizmetlerin başında mahallelere yapılan çalışmalar geliyor. Çünkü özellikle çocuklar ve kadınlarımız günlerinin büyük bir bölümü mahallelerinde geçiriyor. Onlara mahallelerinde spor yapma, güzel vakit geçirme imkanı sunmak bizim öncelikli hedefimiz. Beşevler Bölge Parkı da 4 mahallenin bu alandaki eksikliğini giderecek." diye konuştu.

BUSKİ su deposunun bulunduğu alanın yıllardır atıl halde kaldığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise buraya yapılacak bölge parkının 4 mahalleye hizmet vermesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Konuşmaların ardından yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenen parkın temeli Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

BEŞEVLER BÖLGE PARKI

Yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olması planlanan park, aynı zamanda bölgeye hizmet verecek spor tesislerini de bünyesinde barındıracak. Proje kapsamında 3 bin 400 metrekare alana meydan, 530 metrekare alana yüzme havuzu, bin 430 metrekare alana futbol sahası, 930 metrekare alana tenis ve basketbol sahası, 650 metrekare alana kafeterya ve dükkanlar, 790 metrekare alana amfi, bin 300 metrekare alana çocuk oyun parkı, 360 metrekare alana çocuk amfisi ve yürüyüş yolları yapılacak.