Müftü Bulut: Sporcuların Teşvik Edilmesi Yönündeki Sözlerim Çarpıtıldı

Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, sporcuların başarı için teşvik edilmesi yönündeki sözlerinin bazı yayın organlarınca çarpıtıldığını belirtti.

Zonguldak Müftüsü Refik Bulut, sporcuların başarı için teşvik edilmesi yönündeki sözlerinin bazı yayın organlarınca çarpıtıldığını belirtti.

    Refik Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Teşvik dinimizde caizdir, ama rüşvet, şike ve aldatma uygun değildir." dedi.

    Bulut, makamında düzenlediği basın toplantısında, dün basın mensupları ile yaptığı tanışma toplantısında kendisine, bir gazetecinin "Futbolculara teşvik caiz midir?" şeklindeki soruya verdiği cevabın yanlış anlamaya neden olduğunu kaydetti.

    Genel anlamda sporun daha güzel yapılması ve sporcuların başarı için teşvik edilmesi ve ödüller verilmesini kastettiğini açıklayan Bulut, buna rağmen sözlerinin ‘şike‘ iddialarıyla ilişkilendirilmek istendiğini dile getirdi.

    Bulut, şunları söyledi: "Dinimiz de Hazreti Peygamberimiz (sav) de sporu teşvik eder. Dolayısıyla biz sporda birinci gelenlere ödüller veririz. Kur‘an kurslarında yaptığımız yarışmalarda öğrencilerimizi ödüllendirir, güreşlerde birinci olanlara teşvik ve çeşitli hediyeler veririz. Bunda dinen bir sakınca yoktur. Şu anda futbolda şike iddiaları ile ilgili benim bilgim yok, çünkü bir kaç gündür yolculuk yapıyorum, burada yeni göreve başladığım için gelen misafir yoğunluğu vardı. O yüzden bilgi sahibi değilim. Bu konu mahkemeye intikal etmiştir. Onların yaptığı işler mahkemede neticelenecek. Ondan sonra belki başkanlığımız açıklama yapacaktır. O tamamı ile bizim dışımızda olan hadisedir. Ahlak ilkelerine aykırı olmamak kaydıyla teşvik dinimizce caizdir, ama rüşvet, şike ve aldatma uygun değildir. Rüşvet, şike ve teşvik birbirinden ayrı kavramlardır. Dünyada hangi din adamı rüşvetin caiz olduğunu söyleyebilir ki? Böyle bir şey olabilir mi?"