İzmir ‘Ab Rüzgârı‘ Projesinde 25 İl Arasında İkinci Oldu

Avrupa Birliği (AB) ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)‘nın da ortak olduğu "AB Rüzgârı" projesiyle İzmir, proje sunan 79 ilden en başarılı 25‘i arasında, Nevşehir‘den sonra ikinci oldu.

Avrupa Birliği (AB) ve Dış ilişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)‘nın da ortak olduğu "AB Rüzgârı" projesiyle İzmir, proje sunan 79 ilden en başarılı 25‘i arasında, Nevşehir‘den sonra ikinci oldu. Proje kapsamında İzmir, Ege Bölgesi‘ndeki resmî kurum ve kuruluşlarda AB projesi hazırlayacak 522 kişiye eğitim verecek. Toplam bütçesi 121 milyon 573 lira olan projenin 85 bin lirası AB hibesi olarak, 35 bin lirası İZKA tarafından karşılanacak. Diğer ortaklar ise Dokuz Eylül ve Yaşar üniversiteleri.

Projenin tanıtımıyla ilgili olarak İzmir Valiliği‘nde bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Mustafa Cahit Kıraç‘ın başkanlık ettiği toplantıya AB İl Daimi Temas Noktası olan Konak Kaymakamı Ahmet Önal, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, AB Genel Sekreterliği Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan ve çok sayıda görevli katıldı.

"İzmir‘de AB Rüzgârı" isimli projeyi tanıtan Önal, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının, kaymakamlıkların, belediyelerin, sanayi ve ticaret odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının AB ofislerinde görevli personele, Dokuz Eylül, Yaşar ve Orta Doğu Teknik üniversitelerinde görevli akademisyenler tarafından AB temel eğitimleri verileceğini anlattı. Ardından proje hazırlama ve eğitici eğitimi alacak olan ofis personeli, kendi kurumları adına proje hazırlayabilir hale gelecek. İlçelerinde proje yazma ve yürütme konusunda yerel kurum ve ilgililere yönlendirme ve destek hizmeti verecekler. Proje süresince bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinden toplam 522 kişi yararlanacak. Çevre illerden ise Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak valilikleri AB ofisleri personeline yönelik olarak "Eğiticilerin Eğitimi" programı düzenlenecek. Böylece bu illerin AB ofislerinin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine ve bölgedeki iller arasında işbirliğinin arttırılmasına katkıda bulunulacak.