Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından yürütülmekte olan “Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi" kapsamında, "Dünya makine halıcılığında Gaziantep‘in Yeri ve Sektörün Gelişimi Trendleri" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Halıcılıkta Sihirli Eller Projesi
Dedeman Otel’de yapılan toplantının açılışında konuşan GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, Türkiye‘nin Dünya makine halı ihracatında üçüncü sırada olduğunu söyledi. Gaziantep‘in payının yüzde 80 oranında olduğunu dile getiren Çeliktürk, "Türkiye‘den ihraç edilen 10 halıdan 8‘i Gaziantep‘ten ihraç ediliyor. Yaklaşık 300‘e yakın firmamız var. Bu önemli bir potansiyeldir. Aynı zamanda yıllık 200 milyon metrekareye yakın üretim kapasitemiz var. Bu rakamlar Gaziantep‘in makine halıcılığında Türkiye‘de ve dünya halıcılığında ne kadar önemli bir yeri olduğunun önemli bir göstergesidir" dedi.

Çeliktürk, GTO olarak bu alanda çalışmalar yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:

"GTO olarak bu alanda neler yapabiliriz, sektörün gelişimini nasıl destekleriz, sektörün ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz konusunda çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu projelerden birisi de, ‘Halıcılıkta sihirli eller projesidir.‘ Projemizi özellikle iki alanda kurguladık ve bu sektöre insan kaynağı yetiştirmeyi uygun gördük. Projemizde kadınların mesleki eğitimi söz konusudur. Projemiz 10 gün içinde tamamlanacak. Bize destek veren bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz."

Çeliktürk‘ün konuşmasının ardından, Concordia BV temsilcisi Güllü Deliduman ve satış direktörü Hande Taner tarafından, ‘Gaziantep‘in Yeri ve Sektörün Gelişimi Trendleri‘ konusunda sunum yapıldı.

Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: İHA