Gsm Müdürü Ersöz‘den Değerlendirme Toplantısı

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü (GSM) Ömer Ersöz, düzenlediği bir basın toplantısıyla Karaman‘da sportif alanda yapılan çalışmalarda gelinen son durumu değerlendirdi.

Gsm Müdürü Ersöz‘den Değerlendirme Toplantısı
Fikret Ünlü Olimpik Yüzme Havuzu Kafeteryasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Müdürü Ersöz, bir ilde sporun var olabilmesi ve başarıların gelmesi için sistemli ve özverili bir çalışmanın yanında idare, tesis, spor adamı ve sporcu saç ayaklarının sağlam bir şekilde oluşması ve birlikte çalışmanın neticesinde olabileceğini belirtti. Ersöz, "Göreve geldiğimiz günden itibaren bu dört saç ayağının sağlam bir şekilde oluşması için yaptığımız çalışmaların sonucunda da ilimizde hem sporcu potansiyeli artmakta hem de Karaman spor tarihinde ilkleri yaşatan başarılar ardı ardına gelmektedir. Bu anlamda mutlu ve gururluyum" dedi. Karaman‘da spor alanında tesisleşmede bir kapalı, bir açık tenis kortunun yanı sıra daha önce açık olarak hizmet veren Olimpik Yüzme Havuzunun üzerinin kapatılarak 12 ay boyunca hizmet vermesinin sağlandığını söyleyen Ersöz, "Kapalı spor salonumuzu tamamen yenileyerek, daha çağdaş bir hale getirdik. Ayrıca Bilardo ve Satranç salonları yaparak hizmete sunduk. Jimnastik, Güreş, Judo, Karate ve Tekvando branşlarındaki sporcularımızın faydalandığı yüzme havuzumuzun tribün altında iki adet çalışma salonu ve soyunda odalarının kazandırılması, yine tesislerimizin içerisinde bulunan iki odalı binayı da bisikletçilerimize tahsis ettik. Sporcularımızın sıcak bir ortamda spor yapmaları için tüm tesislerimizi doğalgaza dönüştürdük" diye konuştu.

Yönetimin bir bütün olarak çalışması, yeni tesisler kazandırılması ve mevcut tesislerin modernize edilmesi, işinin ehli spor adamı ve antrenörlerle çalışılmasının sonucunda sporcuların elde ettiği başarılarla Karaman‘a ilklerin yaşatıldığını söyleyen Ersöz, "2010 yılında atletizm, judo, bisiklet, tekvando, boks ve işitme engelliler olmak üzere 6 ayrı olimpik dalda toplam 33 sporcumuz Türkiye şampiyonalarında ilk üçe girerek madalya kazanmaları, bunlardan 24‘ünün de Türk Milli Takım kamplarına davet edilmesi ve bu sporcularımızdan 5‘inin uluslar arası şampiyonalarda Milli takımımızı temsil ederek ilimize ve ülkemize Balkan birinciliği, dünya üçüncülüğü, beşinciliği gibi madalyalar getirmesi ilimiz adına da ilklerin yaşatılmasıyla onur kaynağımız olmuştur. 2011 yılında da bu başarılar artarak devam etmekte olup yedinci ayın içinde olduğumuz şuanda 4 sporcumuz Milli Takım formasıyla uluslar arası müsabakalarda ülkemizi temsil etmiş birincilik ve üçüncülük gibi madalyaları ülkemize ve ilimize getirmişlerdir. Ayrıca atletizm, tekvando ve işitme engelliler judo olmak üzere üç ayrı dalda toplam 5 sporcumuz Avrupa Şampiyonası kotası kazanmış ve bu yıl içerisinde muhtelif yerlerde yapılacak şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek. Karaman olarak sporcularımızın Avrupa Şampiyonalarına da katılacak olması ilimiz adına yaşanan ilklerdendir. Diğer yandan antrenörlerimizden atletizm, boks, tekvando, güreş, bisiklet ve judo branşlarından 6 tanesi Milli Takım antrenörü olarak görev yapma şerefine haiz olmuşlardır. Diğer bir konuda Genel Müdürlüğümüzün 2009 yılında uygulamaya koyduğu Olimpiyat hazırlık projesinde, illerin başarı sıralamasında 33. sırada yer almanın hazzını yaşıyoruz. Bu onur ve gurur verici başarıların yanında son yıllarda yaptığımız Federasyon faaliyetleri ile Türkiye şampiyonaları ile de başarılı organizasyonlara imza attık" dedi.

Ersöz, Karaman‘da spor adamı yönünden 25 ayrı branşta faal durumda olduğunu ve bugün itibariyle lisanslı sporcu sayısının 12 bine ulaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA