Flaş Flaş Flaş Fenerbahçe Şike soruşturmasında şok gelişmeler

Şike soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 18 kişiden aralarında eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in de bulunduğu 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Flaş Flaş Flaş Fenerbahçe Şike soruşturmasında şok gelişmeler
Fenerbahçe, Fenerbahçe Şike soruşturması, Aziz Yıldırım gözaltına alındı, Aziz Yıldırım gözaltında, Fenerbahçe haberleri, şike soruşturması, şike fotografları, şikeli maçlar, şike iddiaları, şike haberleri, şike ne demek, Fenerbahçe'de şike operasyonu, Şike operasyonunda 59 kişi gözlatında. Şike opresyonunda tutuklamalar oldu. Fenerbahçe'de şike operasyonu. Şike operasyonunda Aziz Yıldırım gözaltına alındı. En son gelişmeler beyazgazete.com'da

Türkiye'yi sarsan şike soruşturması ile ilgili ele geçirdiğimiz fotoğraflar her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlatıyor

Adı Bülent İbrahim İşçen. Nam-ı diğer "ZORTİ Bülent"… F.Bahçe camiasında tanınmış biri. Bir iddiaya göre başkan Aziz Yıldırım'ın "karakutusu". Öyle ki başkan Yıldırım'a ulaşmak isteyenlerin atlayamadığı bir isim… Şike operasyonu kapsamında Bülent İbrahim İşçen de gözaltına alındı. Tam 57 sayfalık ifade tutanağında İşçen birçok şeyi anlattı ya da anlatmadı. Ancak organize işler polisi, İşçen'in önüne öyle fotoğraflar koydu ki karakutu izah etmekte oldukça zorlandı.

24 NİSAN: BUCA-F.BAHÇE MAÇI
Organize polisi ilk olarak 24 Nisan 2011 tarihinde oynanan 5-3'lük Fenerbahçe-Buca maçı ile ilgili "Bucalı futbolcu Onur Tuncer'e şike teklif ettin mi?" diye sordu. Cevap 'Hayır' oldu. Yapılan teknik takipte İşçen'in, Buca'dan Musa Aydın'a ulaşmak için eski hocası Bülent Uygun'u devreye soktuğu, Uygun'un da Musa Aydın ile para konusunda anlaştığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin maçından bir gece önce tüm ekip Alsancak Deniz Restaurant'ta buluştu. İşçen, bu buluşmayı dost buluşması olarak nitelendirdi. İddiaya göre bu buluşmanın talimatını Buca maçının ayarlanması için İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun aracılığıyla Aziz Yıldırım verdi.

Buca-F.Bahçe maçının ilk devresi 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle bitti. Tam da devre arasında Abdullah Başak'ı arayan İlhan Ekşioğlu, "Bir şeyler yapın hadi oğlum ya" dedi. Başak ise "İlhan abi rahat ol… Musa topu kaleci Volkan'a vurdu. İkinci yarı kazanacağız" dedi. Gerçekten de maç 5-3 Fener'in üstünlüğü ile sona erdi. Ekşioğlu'nun sonuç üzerine Başak'ı arayarak "Öpüyorum seni alnından" dediği dinlemeye takıldı.

1 MAYIS: F.BAHÇE-BELEDİYE MAÇI

Bu maçtan 4 gün sonra 28 Nisan günü Aziz Yıldırım, İşçen'i yanına çağırdı. Şükrü Saracoğlu'nda gerçekleşen bu görüşmeye Ahmet Çelebi ve Abdullah Başak da katıldı. Üçlünün bu görüşmeye gelişi organize polisi tarafından yine adım adım görüntülendi. Daha sonra Ahmet Çelebi, Yusuf Turanlı ile Suadiye Cafe'de buluştu. Teknik takipte Turanlı'nın İstanbul BŞB oyuncusu İskender'i arayarak takım hakkında genel bilgi aldığı dinlemeye takıldı.

Daha sonra İbrahim Akın'ı aradı ve Etiler Big Chefs Restaurant'a gelmesini istedi. Buluşma saat 22.19'da gerçekleşti. Restauranta taksiyle gelen İbrahim Akın, Yusuf Turanlı ile buluştu. Teknik takibe takılan dinlemeye göre 29 Nisan günü Aziz Yıldırım, Tamer Yelkovan'ı çağırarak ödeme talimatı verdi.

Yelkovan, Şekip Mosturoğlu ile konuşarak "Sami bana gelebilir, Ayşe tatile çıksın" dedi. Aynı gün Çelebi, Yusuf Turanlı ile bir araya geldi. Akşam İbrahim Akın ile bir daha buluşma kararı alındı. Buluşma saat 21.00 sıralarında Etiler Yüzevler Kebapçısı'nda gerçekleşti ve bir saat sürdü. Bu görüşmeyi de polis kameraya aldı.

İBRAHİM ŞİKE İÇİN CEVAZ ALMIŞ

Polis raporuna yansıyan ayrıntıya göre bu görüşmenin ardından Yusuf Turanlı, Ahmet Çelebi'yi aradı ve görüşmenin detaylarını verdi. Dinlemeye takılan o konuşmada traji komik bir bilgi verdi. İbrahim Akın, dinen saygı duyduğu bir şahsı arayarak 'Hocam bir şey sormam lazım sana. Şimdi bizim hafta sonu Fener'le maçımız var ya…

Demişler ki İbo gol atmasın, yüz bin dolar para verelim. Şike yapması sonucunda para alabilir miyim?' diyerek cevaz istedi. Telefonda verilen cevaz üzerine İbrahim parayı kabul etti. Ancak bir şartla: 100 bin dolar yerine 100 bin euro istedi. Bu arada Tamer Yelkovan, yine İBB'li futbolcu İskender'e ulaşmanın yollarını aradı.

Cemil Turhan'ın da İBB'li futbolcu Can Arat'la görüşmek istediği teknik takibe takıldı. 1 Mayıs günü oynanan maç Fenerbahçe'nin 2-0'lık galibiyeti ile bitti. Bu maçın ardından Metin Depe'nin "Zaten bizimkiler de istemedi yenmemizi", Can Arat'ın ise "Zaten bize bir maça yatın demedikleri kaldı kulüpten" sözleri dinlemeye takıldı.

Maçtan sonra Turanlı, Akın'ı aradı ve "100 bin euro geldi" dedi. Akın ise bu paranın bankaya yatırılmasını istedi. Turanlı bunu kabul etmeyince "Paranın 14 bin lirasını Kıbrıs'taki kumar borcu için göndermesini, kalan 16 bin lirayı ise kendisinin gelip alacağını söyledi. Buluşma yine Etiler Big Chefs Restoran'ın yanında oldu. Para poşetle geldi.

15 MAYIS: F.BAHÇE-A.GÜCÜ MAÇI

Bu başlık altında İşçen'e, A.Gücülü futbolcu Turgut Doğan Şahin'e şike teklif edilip edilmediği soruldu. Öte yandan İlhan Ekşioğlu'nun talimatı doğrultusunda Cemil Turhan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice'nin Ankaragücülü futbolcularla temasa geçmesi için Yadigar Boğa ile temas kurduğu teknik takibe takıldı.

Bu süreçte Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin'e ulaşıldığı, Murat Şahin'in ilk etapta evet dediği ancak eşinin uyarısı üzerine vazgeçtiği belirledi. Çete üyelerinin Ankaragücülü futbolcu Turgut Doğanşahin ile anlaştıkları, bu amaçla Abdullah Başak ve Yusuf Turanlı ile görüştüğü, diğer bir futbolcu Uğur Uçar'a da ulaşıldığı, ancak Uğur'un kesin dille reddettiği takibe takıldı.

15 MAYIS: TRABZON-BELEDİYE MAÇI

Organize polisi sorguda İşçen'e "İbrahim Akın ve İskender Alın'a teşvik primi teklif ettiniz mi?" diye sordu.

22 MAYIS: SİVAS-F.BAHÇE MAÇI

Organize polise İşçen'e "Mehmet Yıldız'ı arayıp maça asılmamasını istediniz mi?" diye sordu. İşçen bu iddiayı reddetti. Organize polisi bu kez "Kaleci Korcan Çelikay'ı arayıp hatalı goller yemesi için teklifte bulundunuz mu?" diye sordu. İşçen bunu da reddetti. Polis bunun üzerine İşçen'e 9 Mayıs'ta Mecnun Otyakmaz ile ne görüştüğünü, Aziz Yıldırım- Mecnun Otyakmaz buluşmasını sordu.

Dinlemeye takılan görüşmelerden birinde Mecnun Otyakmaz, 17 Mayıs günü saat 13.54'te Bülent İşçen'i arayıp "Paramı gönderin kardeşim. Çok çabuk paramı gönderin" derken Bülent İşçen de "Tamam dayıcığım emrin olur. Pantolonu sıyır desen pantolonumu sıyıracağım" dedi. Maçtan bir gün önce ekip Sivas Havalimanı'nda buluştu. (FOTOĞRAF 3A) Ekip daha sonra Sivas Büyük Otel'e gitti.

Saat 21.44 sıralarında Faruk Taşseten otelden çıkarak aracından bir spor çanta getirdi. Oteldeki Aziz Yıldırım'ın Mecnun Otyakmaz ve Rıza Çalımbay'ı uğurlamasının ardından. Faruk Taşseten aynı çantayı araca geri koydu.