Altaylı'nın canını sıkacak savunma

Fatih Altaylı, Habertürk'te bir süre çalışan Serap Çil hakkında kendisine şantaj yaptığı iddiasıyla dava açtı.

Altaylı'nın canını sıkacak savunma
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla savcılığa yaptığı başvuru üzerine açılan davanın üçüncü duruşması dün Beyoğlu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Eşi Hande Altaylı ile birlikte şantaj yaptığını iddia ettiği Serap Çil'den şikâyetçi olan Fatih Altaylı bir önceki duruşmada olayla ilgili ayrıntılı bilgiler vermişti. Buna göre Altaylı'nın olay sürecinde ödediği paraların tutarı 38.265 lirayı buldu. Altaylı, değişik zamanlarda ve değişik miktarlarda yaptığı ödemelerin "haber amaçlı" olduğunu söyledi. Ancak davada yargılanan Çil'in Altaylı'ya hangi nedenlerle şantaj yaptığı ve Altaylı'nın kendisine neden para ödediği konusu hâlâ açıklık kazanmadı. Şantaj suçlamalarını reddeden Serap Çil ise Altaylı ile ilişki yaşadıklarını ve bu ilişki sırasında Altaylı'nın kendisine pahalı hediyeler aldığını söyledi.

EŞİYLE BİRLİKTE ŞİKAYETÇİ OLDU

Süreç 2009 yılının aralık ayında başladı. Birkaç kez bankalara para yatıran ve genç kadına elden para verdiği anlaşılan Altaylı, daha sonra eşine ve kendisine şantaj yapıldığını iddia ederek savcılığa başvurdu. Savcılığın yaptığı araştırma sonucu Altaylı çiftine "şantaj yapan" kişinin Habertürk Gazetesi'nde bir süre çalışan Serap Çil olduğu ortaya çıktı. Savcının hazırladığı iddianameyle Serap Çil hakkında dava açıldı.

GAZETECİ REFLEKSİYLE PARA YATIRDIM

Davada ifade veren Fatih Altaylı, olayla ilgili süreç içinde çeşitli defalar para yatırdığını kabul etti. Parayı haber için yatırdığını söyleyen Altaylı, "2009'un aralık ayında Elif Mertel'den elinde siyasi bir dosya ile ilgili belge bulunduğunu söyleyen mailler almaya başladım. Gazeteci refleksiyle cevap yazdım. Mart ayında bu kişi para istedi. Yardım amaçlı olarak 5 Mart 2010'da ING Bank Kızılay Şubesi'nde Ayşe Pelin Başkale adına açılmış 5169601 no'lu hesaba 3000 TL gönderdim. Daha sonra şahsın maillerini yanıtsız bırakmam üzerine şahıs şantaj yapmaya başladı. Türkiye İş Bankası Teşvikiye Şubesi'nde Esra Akkök adına 0473016 no'lu hesaba 24.03.2010'da 1.265 TL yatırdım. ING Bank Kızılay Şubesi'ndeki Ayşe Pelin Başkale adına 5169601 no'lu hesaba 05.04.2010'da 4000 TL yatırdım. ING Bank Kızılay Şubesi'ndeki Ayşe Pelin Başkale adına 5169601 no'lu hesaba 14.04.2010'da 10.000 TL yatırdım. ING Bank Kızılay Şubesi'nde Ayşe Pelin Başkale adına olan 5169601 no'lu hesaba 19.04.2010'da 1000 TL yatırdım. Türkiye İş Bankası Teşvikiye Şubesi'ndeki Esra Akkök adına olan 0473016 no'lu hesaba 20.05.2010'da 1.250 TL yatırdım. Türkiye İş Bankası Teşvikiye Şubesi'ndeki Esra Akkök adına olan 0473016 no'lu hesaba 1.250 TL yatırdım" diye konuştu.

BİZİM GAZETEDENMİŞ

Kendisini sürekli arayan kişinin aslında Yayın Yönetmeni olduğu gazeteden olduğunun sonradan farkına vardığını belirten Altaylı "Süreç devam ederken Serap Başak Çil, Habertürk Gazetesi'nde telif sözleşmesine bağlı olarak 01.06.2010'da çalışmaya başladı. Çil, bir gün benimle görüşerek bana Ankara'da yaşayan Elif Mertel'in kendisinin arkadaşı olduğunu söyledi. Elif Mertel'in 1.500 TL para istediğini söyledi, ben de verdim. Elif Mertel bir süre sonra aileme mail göndereceğini ifade ederek para istedi. Elif Mertel'e iletilmek üzere, Serap Başak Çil'e 15.000 TL verdim. Daha sonra araştırdık ve Elif Mertel adıyla gönderilen maillerin bina içinden gönderildiği tesbit edildi. Elif Mertel adıyla yazan kişinin Serap Başak Çil olduğuna inanıyorum" diye ifade verdi.

ODASINDA SEVİŞİYORDUK


Bir dönem Habertürk'de moda yazarı olarak çalışan Serap Çil ise iddiaları reddetti. Üç yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Çil, Altaylı ile birliktelik yaşadığını iddia ederek, "Fatih Altaylı'yı bir yıldır tanıyorum. Ona şantaj yapmadım. 2010'un mayıs ayında Habertürk'te moda köşe yazarı olarak işe başladım. Aramızda duygusal yakınlaşma oldu. Haftada 4-5 gün işyerinde kendi odasında akşam geç saatlerde diğer çalışanlar ayrıldıktan sonra görüşüyorduk. Öpüşüyorduk, cinsel ilişki haricinde sevişiyorduk. Bana duygusal sözler söylüyordu, bana aşık olduğunu bile söyledi. İşe başlama tarihimi Mayıs 2010 olarak gösteriyorlar. 24.04.2010'da Altaylı bana Prada mağazasından ayakkabı aldı, faturada ismi var. 02.04.2010'da Chanel mağazasından bana çanta aldı, faturada bilgiler ve ismi var" dedi. Dün görülen üçüncü duruşmada ise Çil'in bir komşusu ifade verdi. Altaylı duruşmaya katılmazkan dava ertelendi.