Çatalan Suyu Kasım‘da Karataş‘ta

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ ekiplerinin, Çatalan İçme Suyu şebekesini 5 ay içerisinde Karataş’ın içme suyu pompalarının bulunduğu Yüzbaşı Köyü’ne kadar döşeyeceğini söyledi.

Çatalan Suyu Kasım‘da Karataş‘ta
ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz ve Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Sarıkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Vekili Aldırmaz, Çatalan İçme Suyu’nu, köy statüsünde iken mahalle olan bölgelerin yanısıra, pergel yasası ile belirlenen mücavir alana kadar götürdüklerini bildirdi.

ASKİ ekiplerinin yoğun çalışması sonucu Çatalan İçme Suyu’nun Havutlu ve Doğankent’e ulaştığını hatırlatan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Solaklı, Yunusoğlu ve Yüzbaşı’ya Çatalan İçme Suyu verilmesi çalışmaları devam ediyor. Şu anda Yüzbaşı’ya çok yaklaşıldı. Programa göre; Karataş İlçesi’nin su pompalarının bulunduğu Yüzbaşı Köyü’ne kadar olan mesafedeki çalışmalar Kasım ayında tamamlanacak. Böylece Karataş halkı Kasım ayından sonra Çatalan İçme Suyu’na kavuşacak” şeklinde konuştu.

ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, kurum olarak altyapı çalışmalarına çok önem verdiklerini ifade ederek, “Bu yıl 50 milyon liralık yatırım öngörüyoruz. Çatalan İçme Suyu’nu köylere ulaştırırken, şehir içindeki içme suyu şebekesini de yeniliyoruz. Ayrıca, yağmur suyu ile kanalizasyon (pis su) kanallarını ayırma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA