Büyükşehirden Nilüferlilere Nefes Aldıracak Park

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Beşevler Bölge Parkı‘nın temeli atıldı.

Büyükşehirden Nilüferlilere Nefes Aldıracak Park
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer ve Bursa‘ya nefes aldıracak olan Beşevler Bölge Parkı‘nın rekreasyon, piknik, dinlenme ve spor alanları ile yaşanılabilir bir şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Bursa‘ya itibar kazandıracağını ifade etti. Mahallelerin Büyükşehir Belediyesi için önem arz ettiğini belirten Altepe, "Mahallelerde binaların arasına sıkışan halkın nefes alabilmesi, çocukların rahatça oynayabilmesi için dinlenme mekanlarına büyük önem veriyoruz. Ulaşılabilir bir kent hedefi koyduğumuz Bursa‘yı Kestel‘den Görükle‘ye kadar metro ile bir birbirine bağlarken, tramvaylarla da bölgeleri bir birine bağlayacağız. Yaşanabilir bir şehir hedefi doğrultusunda rekreasyon ve dinlenme alanlarının metrekaresini artırıyoruz. Beşevler Bölge Parkı bütün Nilüfer ve Bursalılara hayırlı olsun" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, Nilüfer‘e yapılacak Beşevler Bölge Parkı için Altepe‘ye teşekkür ederek, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı‘nda ihtiyaç duydukları düzenlemeler için de destek istedi. Konuşmaların ardından Altepe, Bozbey, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın parkın temelini birlikte attı.

Toplam 41 bin metrekare alana sahip parkta dinlenme, piknik, spor alanları, meydan, amfi, kafeteryalar ile sporcu soyunma odaları bulunacak. Bir yılda tamamlanacak park 6 milyon TL‘ye mal olacak.

Kaynak: İHA