Aksaraylı Sanatçı Mine Gez Festivalde Sahne Alacak

Aksaray‘lı Türk Halk Müziği sanatçısı Mine Gez 29. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivalinde sahne alacak. Aksaray‘ın kendisine hep destek olduğunu ifade eden Sanatçı Mine Gez, “Ocak ayında albüm çalışmalarına başlıyorum. Bir Aksaray türküsüne klip çekmeyi hedefliyoruz”dedi.

Aksaraylı Sanatçı Mine Gez Festivalde Sahne Alacak
Tarzı, sesi ve mütevazı yapısıyla Aksaray‘da ‘Türkülerin Prensesi‘ olarak adlandırılan Türk Halk Müziği sanatçısı Mine Gez 29. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivalinin ilk gününde konser verecek. Rumeli Tv‘de ‘Yörelerimiz ve Türkülerimiz ‘isimli bir programda yapan sanatçı Mine Gez Aksaraylılara albüm müjdesi verdi. Çalışmaların artık son aşamaya geldiğini ve albüm çalışmalarının yaz sonrasında başlayacağını ifade eden sanatçı, “Şu anda festivaller ve yoğun program nedeniyle sürekli yollardayız. Ancak en kısa sürede en geç Ocak ayında inşallah ilk albümümü çıkartacağım. Aksaray halkının çok sevdiği yırtık uçurtma şarkımda bu albümde yer alacak. Ayrıca Aksaray‘a özgü şarkılara da albümde yer vermek istiyoruz” dedi. Aksaray‘a her gelişinde kendisini bir heyecan kapladığını ifade eden Sanatçı Gez, “Aksaray benim şehrim. Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Kasabası‘nda doğdum. Şehrimin Festivalinde yer almakta benim için bir gurur. 22 Temmuz‘da da Demirci‘de Festival etkinliğinde sahne alacağım. Aksaray halkı bana her zaman sahip çıktı. Yırtık Uçurtma şarkım çok sevilerek dinleniyor. Aksaray‘ın ünlü bir sesi yok. Bizde naçizane bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Amacımız müziğimizle, kimliğimizle şehrimizi tanıtmak” dedi. Çıkaracağı albümde ‘Dam Başında oturur‘ türküsüne klip çekmeyi düşündüğünü ifade eden Mine Gez, “Bu Aksaray‘la Mine Gez‘le özdeşleşmiş bir türkü. Onun için bu türküye klip çekmeyi ve klibi de Aksaray‘da tarihi mekanlarda çekmek istiyoruz. Bu şekilde 10 bin yıllık kültür şehri Aksaray‘ı da tanıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Üniversitesinde eğitimini sürdürdüğünü ifade eden Sanatçı Mine Gez, “Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji bölümünde eğitimimi sürdürüyorum. Ben elimde sazımla sahneye çıktığımda özellikle benim emsalim genç nesilden bazı olumsuz tepkiler gelmişti. Amacım türküleri tüm gençlere sevdirmektir. En büyük amacım bu türkü kültürüne sahip çıkıp bu kültürü sevdirmektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA