Aksaray‘da Kom Ekiplerinden 3 Ayrı Operasyon

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin yaptığı 3 ayrı operasyonda 6 kilogram eroin, 63 adet sahte para ve 77 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, 6 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ilk olarak Irak asıllı Hollanda vatandaşı olan bir A.R.‘nın (30), Kuzey Irak‘a kısa süre giriş çıkış yaptığını belirleyen Aksaray Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri harekete geçti. Aksaray Adana E-90 karayolunda takibe aldığı A.R. kullandığı yabancı plakalı aracı durdurdu. Yapılan aramada aracın taban kısmına zulalanmış 6 kilogram eroin ele geçirildi. Araç sürücü A.R. gözaltına alındı.

İkinci operasyonda Ankara‘nın Şereflikoçisar ilçesinde piyasaya sahte para sürüldüğü bilgisine ulaşan polis, şahısların Aksaray‘a gelebileceklerini tahmin ederek karayolu üzerinde denetimler başlattı. Denetimlerde 06 plakalı lüks otodan şüphelenen ekipler aracı takibe aldı. Şehir merkezine giren otomobildeki Ü.B., F.Ç. ve F.A. isimli şahıslar sahte parayı piyasaya sürmek isterken suçüstü yakalandı. Şahıslar ve araçta yapılan aramada 63 adet 100 liralık sahte para ve sahte paradan elde edilen 495 lira ele

geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alındı.

Üçüncü operasyonda ise bir evin bahçesinde gerçekleştirildi. Evin bahçesinde Hint keneviri ekildiği yönünde bilgi alan ekipler, Selçuklu Mahallesinde Ü.G. ve D.G. isimli şahısların evine baskın düzenledi. Aramalarda bahçede 150 santimetre boyunda 77 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ü.G ve D.G isimli şahıslar gözaltına alınırken, olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA