130. Yılda Ödüllü Resim Ve Fotoğraf Yarışması

Aydın Belediyesi 130. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Aydın’da Dün Bugün ve Yarın” konulu 3 ayrı kategoride ödüllü fotoğraf ve resim yarışması düzenlendi.

130. Yılda Ödüllü Resim Ve Fotoğraf Yarışması
Aydın Belediyesi 130. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aydın’da Dün Bugün ve Yarın” konulu ödüllü resim ve fotoğraf yarışması hakkında bilgiler veren 130. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Düzenleme Komitesi Başkanı Altan Güney, “Aydın Belediyesi 130. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde “Aydın’da Dün Bugün ve Yarın” temasıyla İlköğretim Okulları Arası Resim, Liseler Arası Resim ve Fotoğraf olmak üzere 3 ayrı kategoride yarışma düzenlemeyi planladık. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz bu yarışmalarda ilk 3’te dereceye girecek eser sahiplerine fotoğraf makinesi, plaket ve sertifika verilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 26 Ağustos 2011 olarak kararlaştırıldı. Sonuçlar 29 Ağustos günü Aydın Belediyesi internet sitesi üzerinden yayınlanacak. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi ise 7 Eylül 2011’de Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılacak” dedi.

“Aydın’da Dün Bugün ve Yarın” konulu resim ve fotoğraf yarışmalarının seçici kurul üyeleri hakkında da bilgiler veren Güney, “benimde yer aldığım yarışmaların seçici kurulunda Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Derya Önem, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Meltem Söylemez, ADÜ Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Mükerrem Kürüm ve Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Kocaevli yer aldı” diye konuştu.

Aydın Belediyesi 130. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Aydın’da Dün Bugün ve Yarın” konulu 3 ayrı kategoride ödüllü fotoğraf ve resim yarışması düzenlenmesi konusu Aydın Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantılarının ilk gününde ele alındı. 130. Yıl etkinlikleri kapsamında İlköğretim ve Lise Öğrencileri arası Resim Yarışması ve Fotoğraf yarışması düzenlenmesi, ödül dağıtılması ve masrafların belediye bütçesinden karşılanması hususu görüşülmek üzere Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Kaynak: İHA