Kimse Yok Mu, Emanet Kitapla Lys Birincisi Olan Menekşe‘ye Sahip Çıktı

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Savaştepe ilçesinde üniversite sınavına emanet kitapla hazırlanarak TS-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay‘a (18) sahip çıktı.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Savaştepe ilçesinde üniversite sınavına emanet kitapla hazırlanarak TS-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay‘a (18) sahip çıktı. Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, hasta ve engelli annesine bakmak zorunda olan, üniversiteye gidecek maddi gücü bulunmayan genç kıza burs, Balıkesir merkeze taşınacak ailesine de ise ev eşyası ve kira yardımında bulunacaklarını söyledi.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle dershaneye gidemeyen, tanıdıklarından bulduğu kitaplarla hazırlanarak LYS‘yi kazanan, bu arada da görme engelli annesine bakan Menekşe‘ye, yurtiçi ve yurtdışından yardım ve burs teklifleri yağıyor. Birçok özel ve devlet üniversitesinden teklif alan genç kız, tercihini annesinin hastalığı yüzünden Balıkesir‘den yana kullanacağını söyledi. Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi‘nden mezun olan Okyay‘a bir destek de Kimse Yok Mu Derneği‘nden geldi. Savaştepe Kaymakam Vekili Mustafa Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu ile birlikte aileyi ziyaret eden Şube Sorumlusu Yeşil, her türlü desteğin verileceğini vurguladı. Yeşil, "Genel merkezimizin de desteğiyle öncelikle ailemize buzdolabı ve çamaşır makinesi vereceğiz. Kardeşimizi başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Bu mutluluğa bir nebze katkımız olursa seviniriz." dedi. Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk de ziyaret esnasında Menekşe Okyay‘a telefon ederek kutladı. Konunun takipçisi olacağını belirten Öztürk, genç kız ve ailesine gereken her türlü yardımın yapılacağını kaydetti.

Başarının Savaştepe ve aile için çok önemli olduğuna işaret eden Kaymakam Çakır ise, "Ailemiz zorluklar içinde. Emekli öğretmen olan babası ve ev hanımı annesi, Menekşe‘yle imkanları ölçüsünde ilgilenebilmiş. Ailenin maddi imkansızlıklar ve hastalıklarla boğuştuğu bir ortamda böyle bir başarı çok önemli. Ailenin 12 bin liralık kredi borcu da var. Öncelikle bu sorunları çözeceğiz. Kimse Yok Mu Derneği‘nin bu girişimi bizi çok memnun etti. Türkiye çapında ve dünyada büyük organizyonlar yapan derneğin ilgisi için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Koyuncu da olayın basına yansımasından sonra onlarca yardımseverin kendilerini ve aileyi aradığı belirterek, "Şu ana kadar 25‘in üzerinde, ismini vermek istemeyen tanınmış hayırsever işadamı aradı. Hem burs hem de diğer maddi yardımlar için kızımızın adına bir hesap açıldı. Hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşükkür ediyoruz." dedi.

Emekli öğretmen Osman ile ev hanımı Naciye Okyay çiftinin tek çocuğu olan Menekşe, parasızlıktan dershaneye gidemediğini, tanıdıklarının yardımıyla bulduğu emanet kitaplarla üniversiteye hazırlandığını kaydetti. TS-2 türünde 579.815 puanla Türkiye birincisi olan Menekşe, annesine bakması gerektiği için Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü‘nü tercih edeceğini söyledi. Son birkaç gündür gerek yurtiçi gerek yurtdışından vakıf, hayırsever ve üniversitelerden çok sayıda telefon aldığını ifade eden Menekşe, "Herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu durumdan çok memnunum. Kimse Yok Mu Derneği‘ne de destekleri için teşekkür ediyorum. Bu derneği zaten biliyordum, geldikleri için çok memnun oldum." diye konuştu.

Baba Osman Okyay da, "Kimse Yok Mu Derneği‘ni daha önce televizyonlardan görüyorduk. İnsanlara yardım ediyorlardı. Böyle şeylerin gerçek olduğuna inanamıyorduk. Şimdi de bize geldiler, inandık. Amacım, kızımı okutup eşimi tedavi ettirmek. Balıkesir‘de mütevazi bir şekilde yaşamak istiyorum. Evimiz çok küçük. Hasta eşimle birlikte başka oda olmadığı için muftakta yatıyoruz. Eşyamız da yok. Kızım sınava evde hazırlandı. Yine de halimizden memnunuz, lüks eşyalara alışmadık, kullanmıyoruz da." dedi.

Şeker hastası olan ve bir gözü görmeyen ev hanımı Naciye Okyay ise kızının başarısından dolayı gururlu ve mutlu olduğunu belirterek, kendilerine yardım eden ve etmeye çalışan herkese teşükkür etti.