Başbakan Erdoğan Sivas'ta halka seslendi

Başbakan Erdoğan partisinin Sivas mitinginde yeni stad müjdesini verirken "Şuana kadar Sivas'ın bu hale gelmesinde emeği geçen, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapan bir AK Parti var onun rotasını siz çizdiniz, AK Parti'yi siz kurdunuz ve yola sizinle devam etmek istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan Sivas'ta halka seslendi
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün bir kez daha Sivas'ın bir yiğidini, değerli kardeşim Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle yad ediyorum. Biz ilhamımızı bu Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet şehrinden alıyoruz. Sivas'ın içinde bulduğu dayanışmasını kendimize rehber ediniyoruz. Büyük günden hemen önce Sivas'ı ziyaret ediyoruz. Artık finale gidiyoruz, Allah emeklerimizi ziyan etmesin, Türkiye için hayırlısı neyse o olsun.

O günde her yeniliğin karşısında CHP vardı
1945'te çok partili dönemin ilk muhalefet partisini, 1954'te merhum Adnan Menderes'in Demokrat Partisi'nden Sivas milletvekili seçildi işte biz bu büyük üstada saygımızı gösterdik. Sivas havaalanını açtık ve buraya onun adı yani Nuri Demirağ'ın ismini verdik. Nuri bey İnönü'ye gidiyor İsmet İnönü böyle saçmalık olmaz diyor ve isteğini engelliyor, o kadar ki Demirağ vasiyetinede şunu diyor; İstanbul'a mutlaka bir köprü gerekiyor, bunu ben yapamazsam çocuklarım yapacak, vasiyet ediyorum İsmet İnönü ve Ali Çetinkaya bu köprüden geçmesin diyor işte o günki CHP neyse bugün ki CHP'de o. Şimdi 3. köprüyede karşı çıkıyorlar ey CHP siz neye karşı çıkmayacaksınız bende diyorum ki aynen, madem bu kadar engelleyici, bozucu, tahrip edicisiniz o zaman köprü yerine sandalla geçin. O günde her yeniliğin karşısında CHP vardı bugünde var ben Kanal İstanbul diyorum Kılıçdaroğlu; Orada insan yok' diyor. Yanlış yaptık, orada gemi gidiyor demek ki orada insan yürütecektik orada insan yürütsek bu kezde yürüyor ama yüzme bilmiyor der. Ali Çetinkaya ve Atıf hoca yargılanması çok manidardı şahitler sonra dinlenilmesi şartıyla idam edildiler, bunların genlerinde bu var hiç değişmiyor. Biz şunu söylüyoruz, biz bu köprüleride yapacağız, denizin altından bu geçişleride yapacağız ve buradan insan olarak, canlı olarak herkes gelsin geçsin. At denize balık bilmezse, halik bilir.

Dün neredelerse, bugünde oradalar

Hızlı treni herkes gibi CHP genel başkanı da kullansın, geçen gün Eskişehir'e gidecek ben hızlı trenle gitmem' diyor neyle gideceksin? Uçakla, ineceğin terminalide biz yaptık nereye gidersen git orada biz varız Kılıçdaroğlu. Buradan ben Nuri Demirağ'ın sözünü ifade etmek istiyorum, Şöyle yapacağız böyle yapacağız diyenlere sormanızı tavsiye ederim, dün ne yaptınız ki yarın ne yapacaksınız? Bugünde CHP'ye gönül veren, MHP'ye gönül veren kardeşlerime sorun onlarda sorsunlar bunlara 'dün ne yaptınız ki, bugünde yapacaksınız' bunların dünlerinde yolsuzluklar var, ahıra dönüştürülen camiler var, yasaklanan dini kitaplar, yasaklanan ibadet hakkı var, dünlerinde baskı var, işkence var, güçsüz, itibarsız Türkiye var. Dün neredelerse, bugünde oradalar işte bugünde Sivas'lı Nuri Demirağ'ın önünü kesen Ali Çetinkaya'ya sahip çıkıyorlar. Çıkıyor birtane profesörleri Allah'ın ayetine sinir bozucu diyor' ben bunun ayet olduğunu biliyorum ama sinir bozucu diyor, Kılıçdaroğlu'ndan sen neden böyle diyorsun diye birşey duydunuz mu? Senin heryerin profesör olsa ne yazar, dün bunların milli şefleri Ankara'da köşkün balkonuna çıkarak 'nankör Ankara' diye bağırmıştı. Bugünde bunlar 'bize oy vermeyenler beyinsizdir' demekten çekinmiyorlar.

Git kendine oy ver yani AK Parti'ye oy ver

12 Haziran seçimleri hepimiz için bir dönüm noktası olacak, Türkiye'nin milli gelirini 2023'e kadar 2 trilyon dolara çıkaracağız, ihracatımızı 500 milyar dolara çıkartacağız, 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı biz 8,5 senede 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık farkımız bu. 8,5 Yıl boyunca sizler için çalıştık, biricik yavrularınızın aydınlık geleceği olsun diye çalıştık, hanım kardeşlerimiz okusun diye çalıştık, bu yolları, hastaneleri, sosyal destekleri, eğitim ödemelerini önce çocuklarımız sonra siz hanım kardeşlerimiz için yaptık, hanımların sesi daha da yükselsin, siyasette, ekonomide, sanatta daha çok hanım kardeşimiz aktif olsun diye gerekeni yaptık. Sivas'lı hanım kardeşim o yüzden diyorum ki 12 Haziran'da sandığa git kendine oy ver yani AK Parti'ye oy ver. 8,5 yıl boyunca sizlere daha iyi bir Türkiye mâl etmek için çalıştık, 163 bin yeni dersliği gençlerimiz için yaptık, 1 milyon bilgisayarı bilişim teknoloji sınıfları kurmak için okullara yollarken gençliğimiz için yaptık. Şuanda üniversitesi olmayan il kalmadı, istiyoruz ki Türkiye'de üniversiteye gitmeyen gencimiz kalmasın önlerini açalım ve bunu hızlandırıyoruz.

İşte en son Bakanlar Kurulu'nun yapısını değiştirdik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı sizler için tahsis ettik. İnternet yasaklanıyor diyerek sizi istismar etmek isteyenlerin yalanlarını yüzlerine çarptık, internet yasağı diye birşey yok, daha önce gayri ahlaki yayınlara filtrasyon yapılıyordu şimdi biz bunu ücretsiz hale getirdik isteyen istediği gibi filtrasyon uygulasın diye başkaları sizin adınıza karar vermesin, kendi kararınızı siz kendiniz verin. 12 Haziran'da gençler sizde sandığa gidin, kendi geleceğinize yani AK Parti'ye mührü basın.

Bu milletin asil bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdik
Türkiye büyüdükçe bunu size yansıttık, şehitlerimizin, atalarımızın bize bıraktığı emanetleri en güçlü şekilde biz savunduk, Türkiye'yi büyütmeye, büyüttükçe bunu size yansıtmaya devam edeceğiz. Anayasa değişikliğine evet diyerek zaten emekli maaşlarına toplu iş sözleşmesi kapsamına siz aldınız. Çocuklarımızı daha güçlü şekilde koruyacağız, yeni kurduğumuz bakanlıklarla şehitlerimizin dul ve yetimlerine daha iyi sahip çıkacağız. Biz, sizinle yaptık, hep beraber yaptık bu ülkenin değişebileceğini tüm dünyaya gösterdik, bu ülkenin ne büyük bir ülke olduğunu, bu milletin asil bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Ortadoğu sokaklarında, Balkanlar'ın caddelerinde, Kafkasya'nın dağlarında Türkiye ismi yankılanıyor, dünyada başına bir iş gelen artık ilk önce gözünü Türkiye'ye dikiyor. Türkiye dünyanın umudu haline geldi, hakkın, adaletin barışı haline geldi Türkiye. İleri demokrasinin, insan haklarının, bölgede ki en güçlü savunucusu haline geldi, gelin bunu hep birlikte devam ettirelim, gelin hep birlikte istikrar sürsün Türkiye büyüsün, diyelim.

AK Parti'yi siz kurdunuz ve yola sizinle devam etmek istiyoruz
Ekonomide bir kaide var, yatırım fizıbıl olan araziye yapılır, şuanda siz oyunuzu verirken oyunuzu verdiğiniz kişi yada partilerin Sivas'a getireceği birşey yoksa oyumuzu neden zaiye ediyoruz. Futbol takımı tutar gibi parti tutmayalım, takım tutmak başka birşey ama bir siyasi parti tutmak başka birşey hele hele bu bağımsızlara oy vermek niye ne yapacaklar? Yapılması gereken nedir? Şuana kadar Sivas'ın bu hale gelmesinde emeği geçen, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapan bir AK Parti var onun rotasını siz çizdiniz, AK Parti'yi siz kurdunuz ve yola sizinle devam etmek istiyoruz. Biz bu yola çıkarken Sivas'lı Aşık Veysel'in sözleriyle çıktık, bugün bir dönüm noktasında 12 Haziran'ın hemen öncesinde Aşık Veysel'in dizelerini hatırlıyoruz ve ; Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece, bilmiyorum ne haldayım, gidiyorum gündüz gece, dünyaya geldiğim anda yürüdüm aynı zamanda, iki kapılı bir handa gidiyorum gündüz gece' diyoruz. Gideceğiz gündüz gece, uzun ince bir yoldayız, önümüzdeki dönemde de yürümeye, gitmeye varmıyız?' Diyen Başbakan Erdoğan'a Sivas halkı büyük bir coşkuyla 'evet' cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan ardından konuşmasına şu şekilde devam etti;

Kültür, medeniyet şehri Sivas'ı her şekilde güçlendiriyoruz. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde ek okullar kurduk, il merkezinde 1000 kişilik Su Şehri ve Yıldızeli'nde yurtlar inşa ettik. Madımak Oteli'ni kamulaştırarak yaşanan acıları kapatmanın samimi duruşu içinde durduk ve burayıda düzenledik. Biz buyuz, laf üreten değil iş üreteniz, Sivas içme suyu projesini tamamladık şuanda şehrin yüzde 60'ı bu içme suyunda faydalanıyor. Biraz öncede ifade ettim havaalanını yeniden hizmete açtık, şimdide yeni adım Ankara, Sivas yüksek hızlı tren hattını tamamlayarak bunu Erzincan, Trabzon'a kadar uzatacağız. Şuanda hattın çalışması süratle devam ediyor, Avrupa'yı Türkiye üzerinden Kafkaslar'a ve Ortadoğu'ya bağlayacak projeleri birbiriyle bütünleştiriyoruz. Bunları beraber yapacağız, artık bugün var yarın Cuma, Cumartesi fazla günümüz kalmadı 2,5 gün eş, dost kapı, kapı dolaşalım artık Sivas'tan 5 istiyoruz. 79 Senede şu Sivas'a 24 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, biz 8,5 yılda Sivas'a 599 kilometre bölünmüş yol yaptık daha ne diyeyim? 600 kilometre bölünmüş yol, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri bunların ne eseri var şu CHP, MHP ne yapmış öyleyse ne yüzle geliyorlar. Şimdi Sivas'a 600 yataklı bir eğitim ve araştırma hastanesi yapıyoruz TOKİ tarafından yapılıyor bu hastane ihalesi 11 Temmuz'da yapılıyor.

Yiğidolar'a 25 yada 30 bin kişilik şimdi yeni bir stad inşa ediyoruz, yanında 5 bin kişilik kapalı spor salonuyla birlikte ve istiyoruz ki bir spor kompleksi olsun artık çünkü Yiğidolar bunları haketti. Sivas belediyemize 10 trilyon ödenek gönderdik, bu hizmetlerimizi hiç yavaşlatmadan, hız kesmeden sürdüreceğiz. Sultanlar, alimler, ozanlar şehri Sivas'ı çok daha güçlendireceğiz. Sivas kültürün, medeniyetin, irfanın merkezi hizmetlerimizin merkezi yaptık Sivas'ı. Divriği Ulu Camisi'ni ele aldık orada çalışmaları yapıyoruz, gittim gezdim, gördüm ve inşallah bunları yapacağız.

Üniversite öğrencilerine MHP 45 liracık veriyordu, biz 240 lira veriyoruz, kredi yurtlar kurumunda kalıyorsa 150 lirada beslenme yardımı ne yaptı? 390 lira biz buyuz, şimdi yeni bir müjde artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz yerine akıllı tahtaları getiriyoruz bilgisayar donanımlı akıllı tahta, internet ağıyla dünyaya bağlı olacağız ve öğrencilerimize elektronik kitaplardan ücretsiz olarak vereceğiz.bütün müfredat bunun içinde mevcut. Ben şunu düşünüyorum ABD'de George, Almanya'da Hanz bunlardan istifade edecekte benim Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'm bunlardan neden faydalanmasın bizden önce bilişim sınıflarını CHP, MHP getirmedi ney için? Çünkü iş bilenin, kılıç kuşananındır.

TOKİ olarak büyük çalışmalar yaptık şimdi yeni bir 500 bin konutun yapımına başlıyoruz, yeni 500 binde fakir, fukara ama evlenecek onlara bir imkan veriyoruz ne diyoruz? 50 metrekarelik daireler ve peşinatsız ayda 100 lira taksit, 20 yıl vade beyaz eşyası var, mobilyası var faizsiz, sadece enflasyon farkı yansıyacak o kadar. Özürlü olan aileler evde bakım ücreti alıyor, işte biz buyuz.

Tarımda attığımız adımlar sadece KÖYDES'de şuana kadar 157 trilyon Sivas'a para gönderdik yolu, suyu olmayan köy kalmasın diye. Doğalgazı Sivas'a 2005'te getirdik, şu 7,8 katlı binaların altından kömür taşıyorduk, benim anamda taşıyordu kömürü taşırsın çıkarırsın bir oda ısınır, güğümü koy onun üzerine kokusu var, gecenin yarısında kömür biter ama şimdi kombinin düğmesine bas bütün daire ısınıyor, sıcak su istediğin anda var. Kim sömürdü çiftçiyi MHP, CHP bunlar sömürdü biz çiftçinin yanında olduk, esnaf, sanatkar kardeşim Halk Bankası'ndan yüzde 47 ile kredi alıyordu şimdi yüzde 5 esnaf, sanatkar kardeşim senin yanında biz yer aldık, biz. Her zaman için bu ülkede biz mazlum, mağdurların yanında yer aldık.

Biz geldiğimizde asgari ücret neydi şimdi ne? En düşük emekli memur maaşı 936 lira, peki biz geldiğimizde neydi? 377 liraydı memurun maaşı nereden nereye geldi. SSK işçi emeklisinin maaşı 257 liraydı şimdi 782 lira yine en düşüğü artık yüzde 204, yapıyoruz yahu, daha da yapacağız biz enflasyona ezdirmedik milletimizi, biz Türkiye'yi devraldığımızda 230 milyar dolar milli gelir vardı şimdi 740 milyar dolar var. IMF'nın kapısına gittiler kul, köle oldular 23,5 milyar dolarla bize devrettiler hükümeti ödedik, ödedik şuanda 5 milyar dolar borç var. Merkez Bankası bizim milli bankamız MHP'de milliyetçiyim diyor bunlar kafatası milliyetçisi, bunlar ırkçı. Bizim size aşkımız, sevdamız var onun için bizi ayırmak isteyenlere prim vermeyin, Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arapıyla, Romanıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle, bu ülkede yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz bu şekilde yola devam edeceğiz kim ne derse desin biz buyuz. Bir olacağız iri olacağız, diri olacağız' dedi.

Kaynak: İHA