Has Parti’Den İlçe Mitingleri

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Konya milletvekili adayları ilçe mitinglerinde seçmenle buluşarak destek istedi.

Konya’nın Cihanbeyli ve Altınekin ilçelerinde düzenlenen mitinglere, Konya Milletvekili Adayları Teoman Rıza Güneri, Veli Tolu, Hasan Basri Sayı, Mustafa Necati Özkan, Fahri Eken, Hüseyin Seleş, İsrafil Kösedağ, Yavuz Sözer, Bülent Canca ve Mevlüt Cihat Şahin katıldı.

Cihanbeyli mitinginde konuşan HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Veli Tolu, Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi. Tolu, “Geldiler dediler ki, ‘Çağ açıyoruz, çağ kapatıyoruz. Ortadoğu da bizden habersiz sinek bile uçamaz’. Doğru siz Ortadoğu’da sadece sineklere hükmediyorsunuz. 10 yıldır bu topraklarda savaş uçakları vızır vızır uçuyor, Müslüman kanı döküyor, buna da çıtınız çıkmıyor. Bu nasıl dış politika başarısı, nasıl İslam dünyasındaki lider ülke modeli” dedi.

Altınekin mitinginde konuşan HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Teoman Rıza Güneri ise, iktidar ve muhalefet liderlerinin seçime az bir süre kala meydanlarda ülke sorunları konuşmak yerine kavga ettiğini öne sürdü. Güneri, “Bu güne kadar meydanlarda izliyoruz iktidar ve mecliste yer alan muhalefet liderlerini, çiftçinin meselesini konuştuklarını henüz duymadık. Ne vaat ettiklerini henüz duymadık, varsa yoksa aralarında kavga, aralarında sertlik, aralarında hakaret. Bundan başka vatandaş televizyonlarının karşısında bir şey duymuyor. Sanki vatandaş oyunu hangisi birbirine daha iyi küfür ediyorsa ona verecek. Ama vatandaş vaat istiyor, vatandaş kendisinin dertlerinin konuşulmasını istiyor” şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: İHA