Hollanda‘da Öldürülen İşadamı Memleketi Karaman‘da Toprağa Verildi

Hollanda‘nın Rotterdam şehrinde öldürülen Türk İşadamı Ahmet Işık, memleketi Karaman‘da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sabah saatlerinde Konya‘ya uçakla getirilen Işık‘ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Karaman‘ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Akarköy‘e getirildi. Köy meydanında kılınan cenaze namazından sonra Işık‘ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi. Baba Zikri Işık mezarlıkta gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta önce oğlu Ahmet‘in işe gittiğini ve her zaman ki döndüğü saatte eve gelmediğini söyledi.

Oğlu eve geç kalınca meraklandıklarını ve önce gidebileceği yerleri aradıklarını ifade eden Işık, "Gerekli yerlere kayıp başvurusunda bulunduk. Oğlum kaybolduktan sonra bizi arayan Hollanda polisi oğlumun Rotterdam‘da kanalda ölü bulunduğunu söyledi. Gittik teşhis ettik. Bıçakla vahşice öldürüp kanala atmışlar. Oğlumun cesedi en az 3 gün kanalda suyun üstünde kalmış. Boğazında kesikler ve darp izleri vardı. Polis bize olayı araştırdıklarını, şu an kesin bir şey söyleyemeyeceklerini söylediler" dedi..

Avrupa‘nın birçok ülkesinde milyonlarca Türk olduğunu ve can güvenliklerinin olmadığını söyleyen Işık, ‘‘Birçok olay oluyor. Çözülemeyen olaylar var. Biz bir şey öğrenemiyoruz. Hükümetimiz Hollanda hükümetine bu olayı sorsun ve araştırsın. Bu suçu işleyen caniler cezasız kalmasın. Oğlum başarılı bir iş adamıydı. Şimdi 3 tane çocuğu yetim kaldı. Eşi daha 15 gün önce doğum yapmıştı. Kızına doyamadan hayatını kaybetti. Başka vatandaşlarımızın da canı yanmasın. İsteğim bu" diye konuştu.

Kaynak: İHA