Andırın-Kadirli Yolu Ulaşıma Açıldı

Kahramanmaraş‘ın Andırın İlçesinde etkili olan sağanak, sel baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden oldu.

Özellikle ilçeye bağlı Yeşilova beldesinde etkili olan sağanak nedeniyle Andırın-Kadirli karayolu ile bazı köy yolları ulaşıma kapandı. 

Sel sularının etkili olduğu Andırın-Kadirli karayolunun 25. kilometresinde bir yük kamyonu da devrildi. Yaklaşık 2 saat süreyle ulaşıma kapanan Andırın-Kadirli yolu, Özel İdareye ait iş makineleri yapılan çalışmalarla yolu ulaşıma açıldı. Daha sonra kapalı bulunan köy yollarının da ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Öte yandan, sel suları, ekili tarım arazilerinde de zarara neden oldu.

Sel bölgesine giderek çalışmaları yakından takip eden andırın kaymakamı Kürşad Özdemir, şöyle konuştu:

‘‘İlçemizde etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan sel suları, Yeşilova beldesinde ana yolun ve bazı köy yollarının kapanmasına neden olurken, ekili tarım alanlarını da etkiledi. Özel İdare ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda kapanan yollar ulaşıma açıldı. Can ve mal kaybı olmaması sevindirici.‘‘

Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ve ilçe kaymakamı Kürşad Özdemir, İlçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan Boztopraklı köy yolunu ulaşıma açma çalışmalarını yakından takip etti.

Andırın Belediyesine ait iş makinelerinin yol açma çalışmaları esnasında, bir minibüste mahsur kaldıkları görülen beş vatandaşın da kepçe yardımıyla kurtarıldığı öğrenildi.

12.06.2011 10:13:43

Kaynak: AA