Kayacıklılar Şenlikte Buluştu

Konya‘nın Karapınar ilçesi Hotamış Beldesi‘ne bağlı Kayacık Köylüleri, bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikte bir araya geldi.

Kayacıklılar Şenlikte Buluştu
Köy meydanında yapılan şenliğe yurt içi ve yurt dışında yaşayan Kayacıklıların yanı sıra siyasilerde ilgi gösterdi. Hotamış Türkmenlerinin yaşadığı köydeki şenliğe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, milletvekili adayları Sait Gönen, Durmuş Ali Açıkel, Faruk Sonkaya, Sabit Çevik ve parti yöneticileri de katıldı.

Yemek ikramı ile başlayan şenlikte ilköğretim öğrencilerinin gösterileri yer aldı. Konya‘nın yöresel oyunlarını sergileyen öğrencilere milletvekili adayı Sait Gönen harçlık verdi. Yerel sanatçıların söylediği şarkılara programa katılan siyasilerde eşlik etti.

MHP Konya Milletvekili Adayı Sait Gönen, yaptığı konuşmada, eşinin Türkmen olması nedeniyle Türkmenlerle özel bir diyalogu olduğunu söyledi. Türkmenlerin kendisini hiç yalnız bırakmadığını belirten Gönen, adaylık sürecinde de destek istedi. Gönen, “Milletvekili olduğum ve üniversitede öğretim üyesi olduğum dönemde Türkmenler beni hiç yalnız bırakmadı. Bende gücüm nispetinde Türkmen kardeşlerimin hep yanında oldum. Bugün yine çıktığım bu yolda o gayretin içinde olacağım. Tüm Türkmen kardeşlerimin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da, Kayacıklılar Köyü‘nün iletişim, ulaşım ve enerji sorunlarının giderilmesi için temaslarda bulunduklarını bildirdi.

Kalaycı, Türk milletinin arasına fitne fesat sokulduğunu, devlete meydan okunduğunu savundu. Kalaycı sözlerine şöyle devam etti, “Ben inanıyorum ki, hepinizin vicdanı sızlıyor. Türk bayrağının yakılışına hiçbir Türkmen kardeşim rıza göstermez. Ama öyle azıttılar ki, kimsede müdahale etmiyor. O çapulculara benim Kayacıklı hemşehrilerim bile yeter diyor. Hepimizin vicdanı sızlıyor. Ama elbet bunların hesabı sorulacak. O bölücülere hadleri bildirilecek.”

Milletvekili Kalaycı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin Türkmen Bey‘i olduğunu ve Türkmenlerinde kime sahip çıkacağını çok iyi bildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların sonunda Kalaycı, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: İHA