Kadışehri Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezinin Damlama Su Sitemi Sorunu Çözümleniyor

Yozgat‘ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyü halkı, 5 Bin dekar alana diktikleri 400 bin meyve fidanını sulamada yaşadıkları sıkıntı çözüme kavuşturuluyor.

Kadışehri Kabalı Köyü Meyve Üretim Merkezinin Damlama Su Sitemi Sorunu Çözümleniyor
Kabalı Köyü halkı kendilerine ait 600 tarlanın sınırlarını kaldırarak 10 bin 500 dekar tek tarla haline getirip meyve bahçesi oluşturdu. İlk etapta 5 bin dekar alana 400 bin meyve fidanı diken köylüler, fidanları sulamak için kurulacak damlama sistemine destek bulamayınca traktörlerle sulamaya başladı. Traktörlerle sulama maliyeti günlük 5 bin lirayı bulurken, damlama sistemi kurulduğunda bu maliyet 200 TL‘ye düşecek.

Kabalı köyü halkının devletten destek istemesi üzerine devreye giren AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Konuyu Maliye ve Tarım Bakanlığına bildirdiklerini belirterek, "Kabalı köyü halkının yaptığı proje örnek bir projedir ve Yozgat‘ın meyveciliğin merkezi olmasında büyük bir adımdır. Bu nedenle projenin desteklenmesi gerekir. Bizde bu sebeple Maliye Bakanlığımızla görüştük, inşallah önümüzdeki günlerde damlama sistemi için 5 milyon TL gelecek ve damlama sistemi kurulacak" dedi.

Kaynak: İHA