Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Çankırı‘da (2)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘‘Demokrasi ve cumhuriyet olmasaydı Tunus‘tan, Libya‘dan bir farkımız olmazdı‘‘ dedi.

Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Çankırı‘da (2)
Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Cemil Çiçek, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Çankırı‘da Çerkeş, Kurşunlu ve Ilgaz ilçelerinde partisinin mitinglerine katıldı.

Çerkeş‘te halka seslenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, siyaset meydanının er meydanı olduğunu kaydederek, her siyasi parti temsilcisini seçim çalışmaları kapsamında buralara gelebileceğini ve bunun demokrasinin bir örneği olduğunu söyledi.

Milletin içinden çıkarak halkın gücüyle iktidar olduklarını söyleyen Çiçek, ‘‘Gece baskınlarıyla gelenlerden olmadık. Biz milletin iradesiyle iktidar olduk‘‘ şeklinde konuştu.

Devletin devamı ve milletin huzur ve istikrarı için 12 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu kaydeden Çiçek, ‘‘Türkiye‘de 15 parti seçime giriyor, bu seçimler katiyen sizin ve bizim aramızda bir husumete neden olmamalı. Birbirimize kin tutmamıza gerek yok. Siyaset meydanı er meydanı, herkes gelecek konuşacak, sizler de doğru kararı vereceksiniz. Günümüz dünyasında halkın getirdiğini baskıyla yollamak ilkelliktir. Tek bayrak, tek devlet, tek millet diyen kim varsa gelsin. konuşsun, siz de dinleyin. Siz

destek vermezseniz, zaten biz yok oluruz. Önce duanızı sonra desteğinizi bekliyoruz‘‘ diye konustu.

Bulunduğu coğrafyada huzur içinde olan tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Çiçek, ‘‘İslam dünyası kaynıyor. Bunlar eskiden Osmanlı hudutları içerisindeydi. Oralarda kahramanlarımızın türbeleri var. Bu coğrafyada huzur olan tek yer Türkiye‘dir. 27 Mayıs‘ta ipe götürenlere bir fatiha okudunuz mu? Bu memleket hizmet etmek kolay değil. Bazı kesimler var ki millete inanmaz, güvenmez, cahil der. Kim gelecekse millet iradesi ile gelsin. Milletten daha büyük bir güç yok. İstikrardan kastımız tek partili

iktidardır. Koalisyon çataldan bir kazıktır. Çatal kazık yere geçmez. Cumhuriyetin kurulduğundan bu yana her 13 aya bir hükümet düşüyor. Ne yapıldıysa tek partili iktidarlar döneminde yapıldı. Geleceği görmek lazım, 2 ay sonra ne olacak bilmek lazım. Yıkılacak duvar altına kimse oturmaz. 2 paket Sana yağını aradığımız günler oldu. 1 bidon benzin için metrelerce kuyrukta bekledik" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Devlette yapılan bir yanlışın bu ülkenin 50 yılına mal olduğunu söyleyen Çiçek, ‘‘Namazın sehiv secdesi var ama siyasetin yok. Türkiye önemli bir fırsatı yakaladı. Bugün dünyada en itibarlı ülkeler arasında. İslam ülkelerine gittiğiniz zaman sizin Türk olduğunuzu anladıklarında yüzleri gülüyor, size tebessüm ediyorlar. Bu itibarın devam etmesi için 12 Haziran yine önemli bir fırsat. Bu seçimleri sadece Türkiye değil, İslam Dünyası ve Avrupa‘da merak ediyor. Demokrasi ve Cumhuriyet olmasaydı Tunus‘tan,

Libya‘dan bir farkımız olmazdı‘‘ dedi.

Çerkeş mitinginin ardından Yıldızlar Holding‘e ait seramik fabrikasını gezen Çiçek, işçilere hitaben burada da bir konuşma yaparak, ‘‘İstikrar olmazsa kimse buraya gelip yatırım yapmaz. İcraatlarımız ortada, lafla devlet yürütülmez. Türkiye‘de hükümetler güven vermeli ki istihdam alanları artsın. Bu tesis Türkiye‘nin malıdır‘‘ ifadelerine yer verdi.

Kurşunlu ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan Çiçek, ardından belediye meydanında halka seslendi.

Türkiye‘nin önemli bir coğrafyada bulunduğunu dile getiren Çiçek, Bu coğrafyada güçlü bir Türkiye olması gerektiğini ifade etti.

Bakan Çiçek, dağılan Sovyetler Birliği‘nden sonra ortaya çıkan Türk cumhuriyetlerinin ihmal edildiğini söyleyerek, ‘‘Sovyetler Birliği‘nin dağılmasının ardından Türk cumhuriyetlerini ihmal ettik. Meydan boş bırakılınca başkaları tarafından dolduruluyor. Eğer o dönem oralara gitmiş olsaydık, bugün gelmesini istediğimiz doğalgaz bize çok daha ucuza gelecekti, burası ana yurdumuzsa orası da ata yurdumuz‘‘ diye konuştu.

Seçim gezileri kapsamında Kurşunlu‘dan sonra Ilgaz‘a geçen Bakan Çiçek, Ilgaz Belediyesi‘ni ziyaret etti. Ilgaz İlçe Belediye Başkanı Cevdet Çetin‘in verdiği brifingin ardından belediye meydanında halka hitap eden Bakan Çiçek, Ilgaz‘da da ‘istikrar‘ vurgusu yaptı.

Kaynak: İHA