İlahiyatçı Yazar İsmail Nacar:

İlahiyatçı-tarihçi yazar İsmail Nacar, İslami usullere göre bir insan öldükten sonra toprağa defnedilmesi gerektiğini belirterek, Usame Bin Ladin‘in öldürüldüğünü ancak denize atılmadığını iddia etti.

İlahiyatçı-tarihçi yazar İsmail Nacar, El Kaide lideri Usame Bin Ladin‘in öldürülmesiyle ilgili İHA‘ya değerlendirmede bulundu. Nacar, "Bin Ladin öldürüldü veya denize atıldı bunlar anlamsız ifadeler. Bu aynen Fatih İstanbul‘u kuşatmış top sesleri duyarken Ayasofya‘da papazlar oturup melekler erkek mi dişi mi gibi oldu. Denize atıldığı yönünde Müslümanlar bununla ilgilenmemesi gerekir. Öldüren ABD bir insan öldükten sonra İslam‘a göre toprağa defnedilmesi gerekir. Denize atılma gibi bir şeyler olmaz.

İslami usullere uygun işlemi yapılacağı açıklaması çok saçma Müslümanca bir tabir değil, bizleri de rahatsız ediyor. Bin Ladin‘in denize atılmasından ziyade öldürülmesi önemli. Bu tip örgütlerin içinde Müslümanlık adına uygun olmayan davranışlar sergileniyor. Mesela bizde Hizbullah örgütü kuruldu. Hizbullah kavramı kurani bir kavramdır. Cinayet işleyen anlamında değil" dedi.

"OPERASYONU PAKİSTAN İSTİHBARATI İLE CIA YAPTI"

Bin Ladin‘in İslam ile barışık bir düzen kurmak istediğini söyleyen Nacar, "ABD daha sonraki dönemlerde Ladin‘i kullandı. Bölgede radikal olarak nitelenen sıfatları kime yaptılarsa o örgütleri ABD şimdi tasviye etmek istiyor. Bölgede ılımlı diyen nitelenen ABD ile yeniden diyalog tesis edebilecek İslami hareketleri seçimle beraber öne çıkarmak istiyorlar. Bunlar Ladin‘in öldürülmemesini ABD baştan itibaren kontrolü götürdü. Zaman zaman kayboldu. Pakistan istihbaratı ile CIA çok iyi çalışıyor. Pakistan

istihbarat örgütü ile yapıldı bu operasyon. Saddam gibi olsaydı dramatik oldu. ABD Saddam olayında olduğu gibi sıkıntıyı yaşamamak doğruların ortaya çıkmasını istemediği için mezarını kaybetmek istedi. Şimdiye kadar iddialar oldu hiç bir zaman başkan düzeyinde söyledi. ABD‘de Başkan bir şey söylediyse ilerde 4 yıl sonra doğru olmadığı ortaya çıkarsa ABD için vahim bir şey olur. Başkana bu ifadeyi kullandırdıklarına göre öldürüldüğü anlaşılıyor. Kanaatim denize atılmadı" dedi.

Kaynak: İHA