Vizeler Kalktı, Rusya‘dan Türkiye‘ye Bisikletle Gidecekler(Özel)

Rusya ile Türkiye arasında bir aya kadar süreli ziyaretlerde vizelerin kalkması, farklı etkinlikleri de beraberinde getiriyor.

Rusya ile Türkiye arasında bir aya kadar süreli ziyaretlerde vizelerin kalkması, farklı etkinlikleri de beraberinde getiriyor. Vizesiz geçişi fırsata dönüştüren “Vızov” isimli uluslararası bisiklet kulübü beş kişilik bir grupla Rusya‘nın Yekaterinburg kentinden İstanbul‘a hareket edecek. 29 Nisan‘da start alacak grup Soçi‘den Trabzon‘a, oradan da İstanbul‘a ulaşacak.

Kulüp Başkanı Sergey Şumilo Cihan Haber Ajansı‘na (Cihan) yaptığı açıklamada, “İstanbul, Yekaterinburg gibi Avrupa ve Asya kıtalarının kesiştiği noktada bulunuyor. İki ülke arasında vizelerin kalkması, bizi fazlası ile sevindirdi. Bu vesile ile Türkiye‘ye bisikletlerle gitmeyi planladık” dedi. Bisikletçiler 4 bin 500 kilometrelik mesafenin bin 500 kilometresinde pedal çevirecek. Dağlık bölgelerde farklı araçlar ve Karadeniz geçişinde de gemi kullanacaklar.

Türkiye‘de çok iyi bir şekilde ağırlanacaklarını umduklarını kaydeden Şumilo, "Türk yetkililerden büyük ilgi gördük. Bu kadarını beklemiyorduk. Türk Hava Yolları (THY) sponsorumuz oluyor. Bu da ayrıca memnuniyet verici. Kültür ve spor alanındaki katkılarını anlamlı buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bisikletle 15 Mayıs‘ta İstanbul‘a ulaşmayı düşündüklerini kaydeden katılımcılardan Aleksey Taraskin, Yekaterinburg-İstanbul bisiklet maratonunda beş kişinin yer alacağını belirtti. Taraskin, “Katılacak beş kişinin yaşları 32-64 arası. Maceraperestler yaklaşık iki bin kilometre yolu kat ederek Rusya, Abhazya ve Gürcistan üzerinden Türkiye‘ye ulaşacak. Her gün 120-150 kilometre bisikletle gitmeyi planlıyoruz. Yanımıza yaklaşık 20 kilogramlık çanta da alıyoruz. Katılımcılar profesyonel sporcu olmasa da sürekli olarak antreman yapıyor ve küçük çaplı bisiklet seyahatları düzenliyor. Kulüp üyelerimiz ayrıca İngiltere ve Kazakistan gibi uluslararası yarışmalara da katıldı” bilgisini verdi.

JİRİNOVSKİ DE BİSİKLET TURU ÖNERMİŞTİ

Rusya ve Türkiye arasında uluslararası bir bisiklet turu düzenlenmesi fikrini ortaya atan Rus politikacı Vladimir Jirinovski daha önceki bir konuşmasında “Karadeniz‘in etrafında bisiklet turu yapalım. Türkiye‘de daha önce küçük çaplı bir bisiklet turuna tercüman olarak katılmıştım. Bunun için, iki ülke bisiklet severlerini organize etmeye davet ediyorum” teklifinde bulunmuştu.