Yetiştiricinin Sorunları Giderilecek

Isparta Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Altınbaşak Toplantı Salonu‘nda yapıldı.

Yetiştiricinin Sorunları Giderilecek
Toplam bin 905 üyesi bulunan birlik genel kuruluna Vali Memduh Oğuz, Tarı İl Müdürü Sıdık İpek, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu ve birçok yetiştirici katıldı. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, toplantıda yaptığı konuşmada bu mesleğin meşakkatli bir meslek olduğunu belirterek, “Bayram demeden, yağmur demeden, çamur demeden, soğuk-sıcak demeden çocuklarından ayrı olarak bu mesleği cansiperane bir şekilde yürütmektedirler. O bakımdan bu yetiştiricilerin devlet tarafından desteklenmesi gerekmektedir. En azından sigorta primleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Çünkü çok zor koşullarda ülke ekonomisine katkı sağlamaktadırlar” dedi.

Eskiden evlerin tamamında keçi veya koyun postundan namazgahlar olduğunu belirten Vali Oğuz ise “Koyun ve keçi yetiştiriciliği bizim mayamızda var” dedi. Vilayet olarak her zaman üreticinin yanında olacaklarını belirten Vali Oğuz, “Akla uygun olmayan bütün ağaçlandırma çalışmalarını durduracağız. Burada iki hata var. Birincisi orman vasfı olmayacak yerlere ağaç dikmek suretiyle devletin imkan ve emekleri israf ediliyor, ikincisi orada otlatma yaparak milli üretime katkı sağlayacak olan sürü sahipleri mağdur ediliyor. Bu yanlışlıkları düzelteceğiz, yani ağaç nerede çok güzel yetişecekse oraya dikeceğiz. İyi bir planlamayla her iki konuyu da ülke menfaatleri doğrultusunda yürüteceğiz” dedi.

Konuşmalardan sonra Mevcut Birlik Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan tarafından katkılarından dolayısıyla Vali Memduh Oğuz ve Tarım İl Müdürü Sıddık İpek‘e plaket verildi.

Kaynak: İHA