12 Haziranda Kullanılacak Şeffaf Seçim Sandıkları Ysk Tarafından Ankara Büyükşehir Belediy

12 haziran milletvekili genel seçimlerinde kullanılacak olan yeni şeffaf seçim sandıkları Büyükşehir Belediyesi‘ne teslim edilmeye başlandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Yalova‘da yaptırılan yeni şeffaf seçim sandıklarının bir kısmı Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü‘ne teslim edildi. YSK görevlileri ilk etapta Etimesgut bölgesi için yaptırılan 755 adet sandığı teslim etti. Her birinde 5 adet şeffaf sandık bulunan 155 adet koliyi YSK görevlilerinden teslim alan Numarataj Şube Müdürü Cabir Dedei, yeni şeffaf seçim sandıklarının 40 cm eninde, 50 cm boyunda ve 50 cm yüksekliğinde olduğunu

belirterek, yeni seçim sandıklarının ısıya ve kırılmaya karşı dayanıklı, sert plastikten üretilmiş olduğunu söyledi. Teslimattan önce bu sandıkların dayanıklılık testinden geçtiği belirtildi.

YSK tarafından Yalova‘da yaptırılan sandıkların kademe kademe teslim alınacağını belirten Cabir Dedei, "15 mayısa kadar teslimat tamamlanacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri de YSK‘nın vereceği listelere göre adreslere dağıtımı yapacak" dedi. Seçim sandıklarının muhafazasının, korunmasının, dağıtımının, toplanmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyleyen Cabir Dedei, YSK tarafından Ankara için toplam 9 bin 340 sandık ve 16 bin 975 oy

kabini teslim edileceğini söyledi. Cabir Dedei, önceki seçimlerde kullanılan eski ahşap sandıkların da Büyükşehir Belediyesi tarafından saklanacağını kaydetti.

Kaynak: İHA