Ak Parti‘nin Mardin Milletvekili Aday Adayları: Küskünlük Yok

AK Parti İl Teşkilatı‘nın aday adayları onuruna verdiği kahvaltıya katılan aday adayları birlik ve beraberlik mesajları verdi.

AK Parti İl Teşkilatı‘nın aday adayları onuruna verdiği kahvaltıya katılan aday adayları birlik ve beraberlik mesajları verdi.

    Milletvekili aday adaylarından Süleyman Çelik, listede yer almadığı için kırgınlık ve küskünlüğünün olmadığını belirtti. Siyasetin amacı halka hizmet olduğunu ve bugüne kadar kazandıklarını yine toplumla paylaşma adına doğduğu topraklara bunun karşılığını hizmetle ödemek için siyaset yaptığını belirten Çelik, "Halka ve ülkeye hizmetin yolu parlamentodan geçiyor. Bu konuda halkımın ve partimin ileri gelenlerinin desteği ve teşvikiyle aday adayı oldum. Bu bir gönül ve bayrak yarışıdır. Bu ülkenin onurlu ve dürüst siyasetçileriyle doğduğum şehre hizmet edebileceğim düşüncesiyle ve inancıyla aday oldum. Topluma hizmet etmek ibadet etmek gibidir. Ben üzerime düşeni yaptım. Genel merkez benim de gönlümü alarak, ikna ederek, feragat etmemi istedi. Makul gördüm. Görüşlerimi, önerilerimi ve eleştirilerimi kendilerine anlattım." dedi.

    Ömrünün bu topraklara hizmetle geçtiğini ve bu şekilde de devam edeceğini ifade eden Çelik, "Dün partim ve sivil toplum örgütleriyle beraber nasıl ki ülkemin, bölgemin ve halkımın geleceği için referanduma evet demek için çalıştıysak yine partimin ve ülkemin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Çetelere, kanunsuzluklara karşı nasıl dimdik mücadele ettiysek, bu mücadelemiz yine devam edecektir. Önümüzdeki yıllarda Mardin’in geleceği için şu an aday olan arkadaşlarımızın çok güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum. Mardin’imizi bir turizm cenneti yapma yolunda canla başla çalışacağız.” diye konuştu.

    Listelerde yer alamadıkları için kırgınlık, küskünlük yapmadan çalışmalara devam edeceklerini belirten Çelik, aday adayları arkadaşlarına şu mesajı verdi: "Çok zor olanı yaptık ve çoluk çocuğumuzun rızkından keserek Mardin halkına hizmet için aday olduk. Listelerde yer alamadık. Kırgınlık, küskünlük yapmadan çalışmalarımıza devam ederek siyasetin bir hizmet sanatı olduğunu göstermeliyiz. Bizler göstereceğimiz bu tavırla kendimize yakışanı yapacağımıza inanıyorum. Önümüzde daha nice yıllar var, yaşam devam ediyor."

    Gazetecilerin Mardin’in bağımsız adayı Süleyman Bölünmez’le olan yakınlığını hatırlatması üzerine Çelik, “Sayın Bölünmez’le olan dostluğumuz halen devam ediyor. Ama bizler profesyonel insanlarız her birimizin siyasi tercihi ayrı olabilir.” şeklinde cevap verdi.

    Aday adaylarından Fethullah Demir de adaylık süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, diğer aday adayları gibi ister istemez ilk gün bir burukluk içinde olduğunu, ancak partiye karşı kesinlikle bir kırgınlık ve küskünlük içinde olmadığını söyledi. Türkiye’nin artık yeni bir sürece girdiğini, bu süreçte de çok önemli bir seçim yapılacağını dikkat çeken Demir, “Bu seçimde bize ne görev düşerse yapmaya hazırız. Her zaman il teşkilatımızla birlikteyiz. Seçim çalışmalarını son güne kadar birlikte yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

    

    Milletvekilli adaylığını “Bu bir nasip işi” diyen adaylardan Faruk Kılıç, il teşkilatına birbirinden değerli 141 adayın başvurduğunu ve sonuçta da 6 adayın belirlendiğini hatırlattı. Adaylığın bir nasip işi olduğunu dile getiren Kılıç, “Sonuçta bu bir bayrak yarışı. Biz bu süreci hep birlikte yürüteceğiz. Bize ne görev verilirse layıkıyla yapmaya çalışacağız.” diye konuştu.

    Milletvekilliği sürecinde her zaman hayırlısını istediklerini anlatan Ali Dündar “Bu seçim tüm dünya için önemli. AK Parti iktidarı Türkiye’ye önemli hizmetler kazandırdı. Bu partiye yıllardan beri hizmet eden biri olarak her zaman Mardin için çalıştım. Bundan sonra da Mardin için ne gerekiyorsa çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

    12 Haziran seçimleri’nin sadece Türkiye için değil tüm dünya için de büyük bir anlam taşıdığının altını çizen aday adaylarından Nezir Çelik de “Devran değişti. Artık küçük hesaplar yerine büyük düşünmek gerekiyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye de yerini almak üzere. Bu anlamda 12 Haziran’ı önemsiyoruz. Dolayısıyla seçim sürecinde biz dahil herkese büyük görevler düşüyor.” açıklamasında bulundu.

    Aday adaylarından Ömer Keskin “Partime ne kırgınım ne de küskünüm. Bölge insanına hizmet etmeye devam edeceğim. Bu halkı başkalarının yanlış yönlendirmesine izin vermemek için çalışmaya devam edeceğim.” dedi. Batman’da il genel meclis üyeliğini yaptığını hatırlatan Keskin, bu süreçte bölgenin hak ettiği hizmetleri kazandırmak için partinin yaptığı icraatlar hakkında bilgi vererek, bunun devam etmesi için çalışacaklarını söyledi.

Aday adaylarından Şeyhmus Özmen ise “Listede yer alamadığım için asla kırgın değilim. Bize bundan sonra ne görev verilirse yapmaya hazırım.” dedi.

    AK Parti’nin bir mensubu olmaktan şeref ve onur duyduğunu dikkat çeken AK Parti’nin bir dönem önceki Mardin Milletvekili Nihat Eri milletvekili olup olmamanın kendileri açısından çok önem taşımadığına vurgu yaptı. Eri, “Bu partide sadece milletvekilliği değil, her göreve razıyım. Bakın 6 pırıl pırıl adayımız var. Onların ve teşkilatlarımızın arkasındayız. Çünkü bu milletin Başbakan‘ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’e ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.