Çağlayan: Seçimlere Oylarımızı Artırarak Giriyoruz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iki dönemdir iktidar partisi olarak üçüncü dönemde de arkalarında daha fazla milletin teveccühü ve oylarını artırarak seçimleri gittiklerini söyledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iki dönemdir iktidar partisi olarak üçüncü dönemde de arkalarında daha fazla milletin teveccühü ve oylarını artırarak seçimleri gittiklerini söyledi.

Bakan Çağlayan, aday gösterildiği seçim bölgesi Mersin‘e seçim çalışmaları kapsamında ilk ziyaretini yaptı.

Adana‘dan karayoluyla Mersin‘e gelen Çağlayan, Tarsus doğu çıkışı Çamtepe‘de çok sayıda araçtan oluşan konvoyuyla karşılandı. Şehir turunun ardından partisinin il teşkilatında konuşan Çağlayan, iki dönemdir iktidarda olmalarına rağmen yıpranmadıklarını belirtti.

Çağlayan şöyle konuştu; "Cumhuriyet tarihinde pek alışık olmadığımız şeylerdir bunlar, biliyorsunuz partiler iktidarlar da yıpranırlar ancak AK Parti milletin partisi yıpranmamıştır. Dünyanın 26. büyük ekonomisi olan Türkiye’yi 8 yıllık süre içinde Dünyanın 16. Büyük ekonomisi haline getirdik. 8 yıl önceki ihracatımızı bugün sadece iki sektörümüz yapıyor. Bunlar Türkiye’de hayal bile edilemeyecek rakamlardır. Milletimiz hak ve özgürlükleri noktasında anayasanın yeniden yapılması, sağlık ve eğitim alanında her türlü hizmette vatandaşımızı insanca yaşamasını temin edecek çok önemli gelişmeler kat ettik.”

Türkiye 12 Haziran’da önemli bir seçim gerçekleştireceğini vurgulayan Çağlayan, “İnanıyorum ki bu seçimler kardeşlik için de medeni bir şekilde yapılacaktır. AK Parti’nin Türkiye’nin çözülememiş problemlerine neşter atarak çözümünde çok önemli mesafeler kat eden ekonomik anlamda Türkiye’yi dünya şampiyonlar ligine çıkaran çok önemli çalışmalar yaptı.” dedi.

Mersin‘de önceki dönem önemli projelerde mesafeler kat edildiğini belirten Çağlayan, bundan sonraki projelerle şehrin daha iyi bir yere geleceğini söyledi. Bakan Çağlayan, ‘‘Mersin‘i daha çok yüceltmek, yükseltmek ve halkın büyük önem verdiği istikrarı korumak için önemli çalışmalar yapacağız. Mersin, ticaret, turizm ve sporuyla Akdeniz‘de marka şehir olacak‘‘ diye konuştu.

Öte yandan seçimlerde aday gösterilmeyen Mersin Milletvekilleri Kürşad Tüzmen ve Ömer İnan Bakan Çağlayan’ı karşılayarak birlik beraberlik mesajı verdi.