Akgül: Huzura Erme Ve Doğru Yolda İlerleme Peygamberimizi (Sav) Anlamakla Mümkün

Doç. Dr. Muhittin Akgül, "İnsanların huzura ermeleri ve doğru yolda ilerlemeleri Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlamak ve yaşamakla mümkün olacak." dedi.

Doç. Dr. Muhittin Akgül, "İnsanların huzura ermeleri ve doğru yolda ilerlemeleri Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlamak ve yaşamakla mümkün olacak." dedi.

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yenifakılı Belediye Düğün Salonu‘nda düzenlenen programa Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, Emniyet Amiri Feyami Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yurdsev, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlatan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel tarafından verildi.

Programa konuşmacı olarak Katılan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, ‘Efendimiz‘i (sav) Anlamak ve Yaşamak’ konulu konferans verdi. Doç Dr. Akgül, insanların huzura ermeleri ve doğru yolda ilerlemeleri Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlamak ve yaşamakla mümkün olacağını ifade ederek, ”O‘nun (sav) ahlakı doğruluğu ve hoşgörüsü herkes tarafından takdirle karşılanırdı. Ülkelerde yaşanan karmaşalar, kargaşalardan dolayı toplumlar yaralarını ancak Peygamber Efendimiz‘i (sav) tam manası ile samimi bir şekilde anlayıp ve yaşadığı zaman bütün ilişkilerini de düzeltebilecektir. Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlatmakla bitiremeyiz, o deryalar, denizler kadar engin bir insandı.” diye konuştu.

Programda konuklara, gül ve Peygamber Efendimiz‘i (sav) anlatan kitaplar dağıtıldı.