Gündoğmuş‘Un Doğa Yürüyüşü Ve At Safari Tur Alanları Belirlendi

Yörükler, Antalya‘nın Gündoğmuş ilçesinde trekking (doğa yürüyüşü) ve at safari parkur alanlarının haritalama çalışmasını tamamladı.

Gündoğmuş‘Un Doğa Yürüyüşü Ve At Safari Tur Alanları Belirlendi
Yörükler, Antalya‘nın Gündoğmuş ilçesinde trekking (doğa yürüyüşü) ve at safari parkur alanlarının haritalama çalışmasını tamamladı. Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD) Başkanı Ömer Gürler, yaptığı açıklamada Gündoğmuş’ta Avrupalı turistlerin bölgede yapacağı doğa sporları, doğa yürüyüşü ve at safari tur alanlarını belirlediklerini söyledi. Gündoğmuş‘ta yayla, at safari, doğa yürüyüşü, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü) yaygınlaştırmak için 2 yıldır Avrupalı eko turizm uzmanlarıyla birlikte çalışma yaptıklarını belirten Ömer Gürler, 2011 yılında 5 bin Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, Fransız, Lüksemburg ve İsviçreli turiste at safari ve doğa yürüyüşü yaptırmayı hedeflediklerini ifade etti.

    At safari turlarıyla Toroslar‘ın eteğindeki Yörük yaşamını turistlere uygulamalı göstereceklerini belirten Gürler, mayıs ayında Dumanlı Yaylası‘nda kuracakları 20 çadırda 20 Avrupalı aileyi ücretsiz ağırlayacaklarını kaydetti.

    Gürler, "Daha önce Antalya‘nın Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçelerinde dağ bisikleti turizmini yaygınlaştırmak için haritalandırma yapmıştık. Almanya, Belçika, İsveç ve Hollanda‘dan gelen dağ bisikleti sporcularını Dumanlı Yaylası‘nda ağırlamıştık. Avrupalı eko ve doğa sporları tutkunları Gündoğmuş‘u çok beğeniyor. At safari ve doğa yürüyüşüne gelen turistleri çadırlarda ağırlayacağız." diye konuştu.

TOYÖKÜD Başkan Yardımcısı avukat Mücahit Gündoğdu da yaptığı açıklamada bölgenin tanıtımı için geçen yıl Alman eko ve doğa sporları uzmanlarıyla bisiklet ve doğa yürüyüşü alanlarında haritalandırma çalışması yaptıklarını kaydetti.

At safari, doğa yürüyüşü ve yayla alanları Alman eko turizmci Monika Monari ile birlikte yaptıklarını Gündoğdu, planlama çalışmasına Gündoğmuş Belediyesi ile İbradı‘nın Ormana Belediyesi‘nin de destek verdiğini söyledi. 45 günlük uğraş sonrası hazırlanan haritalama çalışmasının hedefinin Avrupalı konuklara Türk misafirperverliği ve Yörük yaşamını yerinde göstermek olduğunu belirten Gündoğdu, yazın kuracakları çadırlarda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve yabancı parlamenterleri ağırlayacaklarını kaydetti.

Eko turizmi uzmanı Uğur Ertürk, at safari ve doğa yürüyüşü parkur alanları at üstünde zor şartlarda belirlediklerini belirtti.