Kaymakam‘Dan Yaşlılara 200 Tl Harçlık

Erzurum‘un Pazaryolu Kaymakamlığı, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçe genelindeki 65 yaş ve üzerindekileri evlerinde ziyaret ederek 200 TL cep harçlığı dağıttı.

Erzurum‘un Pazaryolu Kaymakamlığı, Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçe genelindeki 65 yaş ve üzerindekileri evlerinde ziyaret ederek 200 TL cep harçlığı dağıttı.

Pazaryolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yaşlıların yüzünü güldürdü. Türkiye‘de belki de ilk defa devlet kapı kapı dolaşarak yaşlı vatandaşlarının gönüllerini cep harçlığı ile aldı. Pazaryolu SYDV Mütevelli Heyeti, ilçede yaşayan 140 yaşlıyı evinde ziyaret etti. Kapıyı açtıklarında karşılarında İlçe Müftüsü, Mal Müdürü, Tarım Müdürü ve SYDV Müdürü‘nü gören yaşlılar, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. SYDV Mütevelli Heyeti Başkanı ve İlçe Müftüsü Abdurrahman Kotan‘ın kendisini tanıtması ve Kaymakam Mehmet Soğukpınar‘ın selamlarıyla geldiklerini belirtmesi üzerine yaşlılar, heyeti evlerinde misafir etti.

Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle, ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten mütevelli heyeti üyelerinden SYDV Başkanı Erol Ezen, cebinden çıkarttığı 200 TL‘yi diğer mütevelli heyeti üyelerinin huzurunda sarı zarfa koyarak, imza karşılığında verdi. Bu arada mütevelli üyeleri İstanbul‘dan ünlü bir giyim firmasının gönderdiği elbiseleri de ziyaret ettikleri yaşlılara hediye etti.



"DEVAMINI YİNE BEKLERİZ"

Yaşlılar Haftası nedeniyle kapılarının çalınmasından ve kendilerine harçlık verilmesinden memnun olan yaşlılar uygulamanın devamı temennisinde bulundu. Yaşlılardan kimisi torunlarına kitap, oyuncak alacağını belirtirken, kimi ise yatılı okuyan torununun eğitim giderlerini karşılayacağını söyledi.

Kimsesiz ve yatalak olan 87 yaşındaki Hediye Durmuş isimli kadın karşısında mütevelli heyetini görünce gelenlerin kendisini bakımevine götüreceğini zannederek ağlamaya başladı. Sonradan olayı anlaması üzerine yatalak ve kimsesiz kadın kendisine sunulan parayı alarak, görevlilere dua etti.

74 yaşındaki Dursun Ali Kurt ise hayatında ilk kez doğum gününün hatırlandığını belirterek, "74 yıldır ilk kez doğum günüm hatırlandı. Bu parayla torunlarıma kitap, oyuncak alacağım. Kalanını da kendime harcayacağım. Bu ziyaretin de devamını bekleriz." dedi.

"YAŞLI VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜLLERİNİ ALIYORUZ"

Pazaryolu Müftüsü ve SYDV Mütevelli Üyesi Abdurrahman Kotan, sosyal devlet olmanın gereği olarak yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret edip onların hal ve hatırını sorduklarını söyledi. Kotan, devlet ve milletin bekâsı için yaşlıların önemli yer tuttuğunu dile getirdi. Yaşlıları unutmadan onlara ‘Çam sakızı, çoban armağanı‘ kabilinden harçlık verdiklerini ifade eden Kotan, "Yaşlılarımızı evlerinde ziyaret edip dua ve gönüllerini alıyoruz." dedi.

SYDV Müdürü Erol Ezen ilçe genelinde 140 yaşlı vatandaşı ziyaret ettiklerini bildirdi.