Yeşilçam Ödülleri sahiplerini buldu

Turkcell'in ana sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''4. Yeşilçam Ödülleri'' düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Yeşilçam Ödülleri’ne 'Çoğunluk' damgasını vurdu. Yapımcı Sevil Demirci’nin gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’i anması salonda alkışlarla karşılanırken, 'Av Mevsimi' geceyi 4 ödülle kapatan bir diğer yapım oldu. Geceye sanat dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı 'Çoğunluk', 'En İyi Film' de içinde olmak üzere toplam 4 ödül alırken, Cem Yılmaz'a 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazandıran 'Av Mevsimi' de geceyi aynı sayıda ödülle kapadı.

Altın Portakal'ın da sahibi olan 'Çoğunluk'a verilen 'En İyi İlk Film' ödülünü almak için sahneye çıkan yapımcı Sevil Demirci’nin, "Yayımlanmamış kitapların yasaklandığı zor günleri yaşıyoruz" sözleriyle başladığı, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptığı; Ergenekon tutuklusu iki gazeteci Ahmet Şık ve Nedim Şener’le ilgili "yanlarındayız" diyerek noktaladığı konuşması, alkış yağmuruna tutuldu.

Yönetmen ve senarist Seren Yüce geceye katılamadığı için 'En iyi Film' ödülünü almak için bir kez daha sahneye çıkan Sevil Demirci, bu ödülü de, "Dünyada ve Türkiye'de şiddet gören bütün kadınlar için" sözleriyle kaldırdı.

İstanbul’daki Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gecede ödül alan yapıtlar şöyle:

Kültür Sanat Hizmet Ödülleri
Nebahat Çehre, İzzet Günay, Göksel Arsoy

Yeşilçam Onur Ödülleri
Türker İnanoğlu

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Okan Yalabık

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Av Mevsimi / Melisa Sözen

En İyi Genç Yetenek

Çoğunluk / Esme Madra

En İyi İlk Film

Çoğunluk

En İyi Sanat Yönetmeni

Yahşi Batı / Hakan Yarkın

En İyi Kurgu
Kosmos / Reha Erdem

En İyi Müzik

Kavşak / Selim Demirdelen

En İyi Görüntü Yönetmeni

Av Mevsimi / Uğur İçbak

En İyi Erkek Oyuncu
Av Mevsimi / Cem Yılmaz

En İyi Kadın Oyuncu

Eyvah Eyvah / Demet Akbağ

En İyi Senaryo
Çoğunluk / Seren Yüce

En İyi Yönetmen

Kosmos / Reha Erdem

En İyi Film

Çoğunluk