Sinop‘ta Mhp‘li Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Sinop‘un Durağan ilçesinin MHP‘li Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, eski Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu‘nun Sinop‘ta aday gösterilmemesi nedeniyle partisinden istifa etti.

Eski Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu‘nun Sinop‘ta aday gösterilmemesi sonrası MHP‘de başlayan istifalar devam ediyor. Boyabat İlçe Teşkilatı‘nın istifasının ardından, Durağan Belediye Başkanı Ali Dalkılıç da MHP‘den istifa ettiğini açıkladı. Dalkılıç, istifa gerekçesi olarak eski bakanlardan Yaşar Topçu‘nun adaylığının kabul edilmemesini ve MHP il yönetiminin tavrını gösterdi. Durağan Belediye Başkanı Ali Dalkılıç, MHP‘de il başkanlığı bazında, "Küçük olsun benim olsun" anlayışının hakim olduğunu iddia

ederek, "Sinop MHP‘de, ‘Büyümeyelim‘ zihniyeti hakim. Ben böyle bir düşüncenin parçası olamam. Yaşar Topçu‘nun adını ben gündeme getirdiğimde en fazla Boyabat MHP Teşkilatı karşı çıktı. MHP Boyabat Teşkilatı bütünü ile ülkü ocaklarından yetişme, MHP‘nin çekirdek kadrosudur. Yaşar Topçu‘nun adaylığına önce karşı çıkarken baktılar ki bu adaylık MHP‘ye fayda getirecek, desteklemeye başladılar. Ancak MHP İl Başkanlığında, ‘Küçük olsun benim olsun‘ düşüncesi hakim. Ben böyle bir düşüncenin parçası olamam.

MHP‘den istifa ettim" dedi.

Kaynak: İHA