Prof Dr. Cemal Çevik Memleketinde Adaylığını Açıkladı

Gazi Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Çevik, 12 Haziran‘da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için üniversitedeki görevinden istifa etti.

Çevik istifasının ardından, Sivas‘ın Yıldızeli İlçesi’ne gelerek, hemşerilerine milletvekilliği için MHP’den aday adayı olacağını açıkladı. Çevik ilk olarak, Yavu Beldesini ve Kavak Beldesini ziyaret ettikten, sonra memleketi Yıldızeli‘ne geldi. MHP İlçe Başkanı Muzaffer Koçak, Kavak Belediyesi Başkanı Vahip Yalçın, belediye meclis üyeleri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş, Cemal Çevik‘i Özel İdaresi Bakımevi mevkiinde kalabalık bir topluluk halinde karşıladı. Karşılamadan son derece memnun olan Çevik, hemşerileri ile tek tek tokalaştı.

Burada yapılan karşılama töreninin ardından MHP İlçe Başkanlığı’na geçen Cemal Çevik, konuşmasında şunları kaydetti:

"25 yıl aradan sonra sizlerle bir arada burada buluşmaktan son derece mutlu oldum. Ben Yıldızelili olarak sadece Sivas‘a ve Yıldızeli‘ne hizmet etmek gibi bir lüksüm yok, bu ülke hepimizin ülkesi ve hepimiz bu ülkeyi canımız pahasına seviyoruz, çok sevdiğimiz bu güzel vatanımızın her yerine hizmet için bu yarışa katılmaya karar verdim. Çok karanlık günler yaşıyoruz. Bir takım uluslararası güçler kendilerine göre hesaplar yapıyorlar. Bu hesapların içerisinde de gelecekte Türkiye‘nin olmadığını görüyoruz. Bu ülke kanla canla kuruldu. Birdenbire de terk edecek insanlar değiliz. Azim ve kararlılığımızı buradan başlatacağız ve bütün ülkemize yaymaya çalışacağız. Biz kararımızı verdik ve bu yola çıktık."

Çevik, olumsuz konulara çözüm getirmek için milletvekili aday adayı olduğunu belirterek destek istedi. Çevik, "Bunlar olumsuz şeyler. Bizim bunlara karşı çözüm getirecek politikalar geliştirmemiz gerekiyor. İşsizliği nasıl giderebiliriz, ticareti nasıl canlandırabiliriz, ekonomik kalkınmayı nasıl sağlarız bu ve bunun gibi problemlere çözüm üretmek için karşınıza milletvekili aday adayı olarak çıktım ve sizlerden destek bekliyorum" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından söz alan MHP İlçe Başkanı Muzaffer Koçak da, kenetlenerek, destek konusunda ne yapılacaksa yapmaya hazır olduklarını dile getirerek, "Bizler burada bir birlik oluşturup, birbirimize kenetlenip size destek konusunda ne gerekiyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Birlik olup mücadelemizi bu dakikadan itibaren başlatmış bulunuyoruz. Destek olup bu gün buraya gelen arkadaşlarıma ve değerli konuklarımıza da ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Koçak ve Cemal Çevik, MHP İl Başkanı Kürşat Ergün‘le görüşmek için Sivas‘a geçti.

Kaynak: İHA