Savaştepe‘de Kar Esareti

Balıkesir‘in Savaştepe ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve buzlanma sebebiyle ulaşıma kapanan Savaştepe-Balıkesir yolunda Karayolları yetersiz kalınca belediye ekipleri seferber edildi.

BELEDİYE BAŞKANI KAZA GEÇİRDİ

Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebi ile Savaştepe - Balıkesir yolu ulaşıma kapanınca, yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına Savaştepe Belediyesi koştu. Belediye Başkanı Turgay Yüksel de ekiplerle birlikte yol açma çalışmalarına katıldı. Belediye Başkanı Yüksel‘in makam aracı da karlı kaplı yolda zemindeki aşırı buzlanma sebebiyle kayarak şarampole düştü. Başkan Yüksel ve soförünün yara almadan kurtulduğu kazada şarampoldeki makam otomobili bir kamyona bağlanan zincir ile çekilerek kurtarıldı. Yoğun kar yağışı ve tipi altında çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler Kuyualan‘a kadar tuzlama çalışması yaptı. Bu esnada belediyenin tuzlama aracı da kaza atlattı. Belediye ekiplerinin çalışmalarını sonuna kadar yerinde takip eden Belediye Başkanı Turgay Yüksel, yolda mahsur kalan vatandaşların da yardımına yetişti. Çalıştıkları yerin bölge olarak kendilerine ait olmadığını belirten Saavaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, "Balıkesir yolumuz maalesef her kar yağışında böyle kapanıyor, vatandaşlarımız yolda mağdur kalıyor. Karayolları ekipleri yolda herhangi bir çalışma yapmayınca iş bize düştü. Kolları sıvayıp ekiplerimizle yola düştük. Belediyeye ait araçlar ve belediye personeli ile bölgeye gelip Savaştepe‘ye 25 kilometre uzaklıktaki bu yolumuzun açılmasını sağlayarak vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik" diye konuştu.

Bu arada, kar yağışı sebebiyle Savaştepe-Balıkesir karayolunda yaşanan sıkıntının devam ettiği bildirildi. İlçede çok sayıda köy yolu kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanırken, ekiplerin köy yollarını tekrar açmak için çalıştığı kaydedildi.

Kaynak: İHA