Iğdır’da kar yağışından kaynaklanan kazalarda 10 kişi yaralandı

Iğdır’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, meydana gelen kazalarda 10 kişi yaralandı. Iğdır‘da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sonucu, özellikle Doğubayazıt yolu ve Ağrı Dağı mevkiinde çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Iğdır-



Yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda kayma sonucu meydana gelen kazada yaralanan Semra Yapıt, Zerah E., Hamza K., Bayram Er, Kayhan D., Kemal B. ve ismi belirlenmeyen 1 kişi, Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıları kurtarmaya giden ve kaza yapan 112 acil servis ambulansındaki 3 sağlık görevlisi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
Kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan TIR şoförü Mehmet Ali Yılmaz, dün geceden beri yolda mahsur kaldığını, yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle çağırdıkları çekicinin de gelmediğini söyledi. Yılmaz, “İran’dan Iğdır’a geliyordum. Burada aniden aracım, buzlanan yoldan kayarak çıktı, Gece 24.00’den beri buradayım.” dedi.

Öte yandan, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır-Doğubayazıt yolu ile ulaşıma kapanan 68 köy yolunun açılması için Karayolları ve İl Özel İdaresi bağlı ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.