Bakan Davutoğlu: Hükümetin Nasıl Çalıştığını Loğoğlu’nun Bilmesi Gerekir

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu`nun 4.

Büyükelçiler Konferansı`na ilişkin eleştirilerine cevap verdi. Davutoğlu, Loğoğlu`na bu eleştirileri yakıştıramadığını belirterek, "Hükümetin nasıl çalıştığını devlet geleneği içinde öncelikle Loğoğlu`nun bilmesi gerekir." dedi.

Ahmet Davutoğlu, 4. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Edirne Balkan Kongre Merkezi`nde Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Baconschi`nin büyükelçilere hitabının ardından basın toplantısında konuştu.

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu`nun "Büyükelçiler konferansının AK Parti`nin kampına dönüştüğüne" ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine Davutoğlu, "Doğrusu Sayın Loğoğlu`na bunu yakıştıramadım" diyerek, Loğoğlu ile büyükelçiler konferansı çerçevesinde kendi evinde, daha önce muhalefette görev yapmış bakan ve müsteşarlarla birlikte akşam yemeğinde bir araya geldiklerini ifade etti. Davutoğlu, yemekte Yaşar Yakış dışında, CHP`den ve eski SHP`den Mümtaz Soysal, Onur Öymen, Şükrü Elekdağ, Murat Karayalçın gibi isimlerin bulunduğunu da kaydetti.
Böyle bir yemekte evinde misafirleri ağırlarken bu şekilde bir yorumu duymanın kendisini üzdüğünü kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti: “Şu kastediliyorsa: `AK Parti`li bakanlar katıldı.` Tabii ki katılacaklar. Çünkü zaten biz bir hükümetin parçasıyız. Onlar toplantılara hükümetin üyeleri olarak katıldılar. Biz bu konferansı zaten onun için yapıyoruz. Bakanlıklar arası koordinasyon için yapıyoruz. Herhalde ulaştırma politikalarının geleceği nasıl olacak diye, Sayın Binali Yıldırım yerine muhalefetten hiçbir yetkisi olmayan birini çağırıp konuşmayacaktık. Bir gün onlar iktidar olursa kendi bakanlarıyla toplantı yapabilirler. Ama bu mantıkla iktidar olabilmeleri de pek mümkün değil. Hükümetin nasıl çalıştığını devlet geleneği içinde öncelikle Sayın Loğoğlu`nun bilmesi gerekir."