İlk Dus`ta İki Test Uygulanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), gelecek yıl ilk kez uygulanacak olan Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS)’nda Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi ve Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi olmak üzere iki test bulunacağını bildirdi.

Sınav, 22 Nisan 2012’de yapılacak.
ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012 yılında ilk kez uygulanacak olan DUS, 22 Nisan 2012 tarihinde öğleden sonra tek oturumda gerçekleştirilecek. Sınavda Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi ve Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi olmak üzere iki test bulunacak. Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi`nde 40 soru, Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi`nde ise 80 soru yer alacak. Adaylar tek oturumda toplam 120 soru cevaplayacaklar. Toplam 150 dakika sürecek olan sınav, saat 13.30’da başlayacak.
2012-TUS İlkbahar Dönemi Sınavı ise 22 Nisan 2012 tarihinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın sabah oturumunda Temel Tıp Bilimleri Testi-1, öğleden sonra oturumunda Temel Tıp Bilimleri Testi-2 ile Klinik Tıp Bilimleri Testi uygulanacak. Tüm testlerde 120 soru bulunacak ve sınav süreleri 2,5 saat (150 dakika) olacak. Böylece tıp fakültesi mezunu adaylar ile tıp dışı meslek mensupları adayların her birinin cevaplandıracağı soru sayısı 240 olacak. Sınavın sabah oturumu 9.30’da, öğleden sonraki oturumu 13.30’da başlayacak. 2012 yılında TUS ve DUS Ankara, İstanbul ve İzmir`de yapılacak.

TUS ve DUS sonuçlarına göre adayların yerleştirilme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği gerekiyor. Yabancı dil yeterliliği için İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinin birisinden Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı(KPDS)`nda veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı(ÜDS)`nda yüz üzerinden en az elli puan almış olmak ya da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu puana denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak şartı bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Ayrıca, `Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin Geçici madde 12-(ek:7/6/2011–2011/1985 k.)(1) 2011 Sonbahar TUS’u için mesleki yabancı dil sınavı son kez yapılır. TUS mesleki yabancı dil sınav sonuç belgeleri en son 2014 Sonbahar TUS’u için geçerlidir.` hükmü gereğince, geçerli bir mesleki yabacı dil sınav sonuç belgesine sahip adayların belgeleri 2014-TUS Sonbahar dönemine kadar geçerlidir.” denildi.