Çikolata Devi Ferrero, Manisa`da Fabrika Kuracak

İtalya`nın eski Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, dünyanın dördüncü büyük çikolata ve şekerleme üreticisi Ferrero`nun, Manisa`da yatırım yapma kararı aldığını bildirdi.

Çikolata Devi Ferrero, Manisa`da Fabrika Kuracak
Ferrero, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)`nde kuracağı fabrikada 200 kişiyi istihdam edecek.

Marsili, İtalya`nın İzmir Konsolosu Igor Di-Bernardini ve Ferrero`nun Türkiye, Yunanistan, Malta ve Kıbrıs Bölge Direktörü Renato Danna ile birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz`ü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Carlo Marsili, firmanın ilk aşamada 95 milyon euro tutarında yatırım planladığını söyledi. MOSB`de kurulacak fabrikanın 2013 Şubat ayında üretime başlamasının ve ilk aşamada iki çeşit ürün imalatının planlandığını belirtti. Ferrero`nun sadece üretim odaklı bir şirket olmadığını, fabrikalarının bulunduğu yerlerde sosyal projelerle de adını duyurduğunu ifade ederek, Manisa`ya yapacağı yatırımın hastane ve okul gibi sosyal sorumluluk projelerini beraberinde getireceğini vurguladı.

Bölge Direktörü Danna ise Türkiye`deki yatırım için altyapısı ve İzmir Limanı`na yakınlığı sebebiyle MOSB`yi tercih ettiklerini söyledi. Halen 17 ülkede birer fabrikaları bulunduğunu aktaran Danna, 18.`sini Türkiye`de kurulacaklarını ifade etti. Bu yatırımla Türkiye’nin, Ferrero’nun Ortadoğu`ya açılan kapısı olacağını dile getirerek, “Ayrıca Nutella ve Kinder çikolataları, bundan böyle ithal değil, Türkiye`de üretilmiş ürünler olacak. Diğer ürün grubunda ise iki adet Kinder markası altında soğuk dolap ürünlerimiz var, onlar da Türkiye`de imal edilecek.” dedi.

Vali Daşöz de Ferrero’nun Manisa’ya yatırım kararından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Daşöz, firmanın hammadde temini politikası hakkında da bilgi istedi. Bunun üzerine Renato Danna, grup olarak Türkiye`nin 1 numaralı fındık satın alıcısı olduklarını, ayrıca buradaki üretimlerinde kullanılacak süt, bal ve şekerin de yurtiçinden temin edileceğini söyledi.