Yatırımcının yeni gözdesi Şarkışla OSB

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde altyapı çalışmaları biten ve faaliyete geçen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni yatırımcının gözdesi haline geldi. Organiz

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde altyapı çalışmaları biten ve faaliyete geçen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni yatırımcının gözdesi haline geldi. Organize sanayide elli altı işletmeciye yer tahsisi yapılırken, yoğun talep sevindirdi.

Altyapı ve ulaşım ağı bitirilen OSB de, geçen yıl Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir'in temelini attığı mobilya fabrikası üretime geçti. Şarkışla Organize Sanayi Bölge Müdürü Serkan Ata, yatırım yapmak isteyen bir heyetle organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ata, yatırım yapmak isteyen şirketlerin daha çok Kayseri ve Sivas'tan olduğunu belirtti. Ata, Şarkışla'nın teşvik bölgesinde olması ve jeopolitik konumu ile yol ağının bulunmasının Şarkışla OSB'yi cazibeli hale getirdiğini belirtti. Şarkışla'nın, Kayseri ve Sivas'ın ortasında bir ilçe olduğunu ifade eden Ata, merkezi konumu sayesinde iş hacmi sürekli canlı olan ilçenin yatırım merkezi olabileceğini söyledi.

Ata, Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi'nin uluslararası standartlarda alt yapı imkânlarına sahip olduğunu, teşvik alanı olması nedeniyle yoğun bir talebin bulunduğunu belitti. Ata, önemli bir konuya da değinerek, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan OSB'lerin hemen hemen hepsinin, altyapı çalışmaları bitmiş durumda olduğunu belirtti. Ata, bedelsiz yapılan yer tahsisinin uzatılmaması halinde ise OSB'lerin atıl durumda kalmasının söz konusu olduğunu kaydetti. Ata, bedelsiz yer tahsisinin iki yıl daha uzatılmasını öngören kararın biran önce çıkartılması gerektiğini söyledi.

Şarkışla yeni yatırımcılarını beklerken, açılan fabrikalarla işçi alımları neticesinde ilçede işsiz sayısını düşürüp, göçün önlenmesi hedefleniyor.