Ulusal radyodan yerel radyolara ücretsiz program desteği

Ulusal yayın yapan Moral FM, yerel kanallara ücretsiz olarak program desteği veriyor. Moral Medya Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, yerel radyoların halkın

Ulusal yayın yapan Moral FM, yerel kanallara ücretsiz olarak program desteği veriyor. Moral Medya Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, yerel radyoların halkın nabzını tutan önemli bir yayın mecrası olduğunu belirterek bu radyoların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Moral FM; Yavuz Bahadıroğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Halit Ertuğrul, Mehmet Paksu, Cemil Tokpınar, Metin Karabaşoğlu, Pedagog Adem Güneş, Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu gibi alanında uzman isimlerle yapılmış programları yayınlanması için yerel radyolara ücretsiz olarak veriyor. Anadoludaki bir merkezde bulunan bir yerel radyoya verilen programlar Moral FM'in İstanbul'da bulunan stüdyolarında profesyonel programcılar tarafından hazırlanarak montajlanmış bir halde internet üzerinden paket programlar olarak yerel radyolara gönderiliyor.

Moral Medya Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, radyoculuğun halka bilgi ve birikimleri aktarmak için önemli bir hizmet aracı olduğunu belirterek, bu mecranın sadece müzik yayınlamakla yerinde ve verimli bir şekilde kullanılmış olmayacağını ifade etti. Bu amaçla 20 yıla yakın bir süredir halkın bilgi birikimine katkı yapacak tematik yayınlar yaptıklarını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi: "Radyo yayıncılığı kendi içerisinde belli maliyetleri olan bir yayıncılık. Dolayısıyla tematik yayıncılığı kaliteli bir şekilde devam ettirebilmek her radyonun yapabileceği bir şey değil. Özellikle Anadolu radyoları bu manadaki imkânlardan mahrumlar. Anadolu radyoları, güzel diksiyonlu sunucularla, alanında isim yapmış, uzman kişilerle programlar yapma imkânına sahip değiller. Bizim elimizde ise bu imkânlar mevcut. Moral Medya olarak elimizdeki bu imkânları isteyen yerel radyolara sunma kararı aldık."

Yavuz Bahadıroğlu, Vehbi Vakkasoğlu, Halit Ertuğrul, Mehmet Paksu, Cemil Tokpınar, Metin Karabaşoğlu, Pedagog Adem Güneş, Psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu gibi alanında uzman isimlerle yapılmış geniş bir program arşivine sahip olduklarını ifade eden İmamoğlu, Anadolu'daki yerel radyoların bu isimlerle program yapmasının neredeyse imkansız olduğunu söyledi. İmamoğlu, bu noktadan hareketle Anadolu'daki radyolara kaliteli programlarla destek verdiklerini belirterek, "Bunu yaparken de Anadoludaki radyoların bütçelerinin dar olduğunu bildiğimiz için herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Program içerisinde Moral FM'e vurgu yapan herhangi bir söylem olmadığı gibi bu programların güncel konuları işlemesine de özel bir önem veriyoruz." dedi.

İmamoğlu, kendilerinden ücretsiz program talebi olan radyoların www.moralfm.com.tr internet sitesi üzerinden irtibata geçmeleri halinde bu isteklerini karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.