Tıp Fakültesi Hastanesi Kurum İdare Kurulu Toplantısı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kurum İdare Kurulu toplantısı yapıldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi Kurum İdare Kurulu Toplantısı
Toplantıya kurum adına Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli ve Hastane Müdürü Yemliha Yanar ile çalışanlar adına Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yetkili sendika olan Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi'nin yönetim kurlu üyeleri Nizamettin Yıldız, İbrahim Gözüyukarı, Cuma Kerkez, Metin Gündoğan, Atilla Karaoğlu ve işyeri temsilcileri katıldı.
Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Kerkez, hastane çalışanlarının başta döner sermaye dağılımı olmak üzere, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılması, hastane bünyesine kreş kurulması, çalışanların ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev alması ve Onkoloji Hastanesi'ne gidiş-gelişlerdeki servislerin yeterli hale getirilmesi gibi konuları gündeme getirdi.
Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk da, Sağlık-Sen tarafından dile getirilen çalışanlarla ilgili sorunların çözümü için çaba göstereceklerini belirterek, "Çalışanların sorunlarını önemsiyoruz. Çünkü çalışanların sorunlarının çözümü, verimliliği ve motivasyonu artıracaktır. Bu çerçevede görevde yükselme ve unvan değişikliği ile ilgili talebi üniversite yönetimi olarak değerlendireceğiz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile konuyu görüşeceğim. Kreş konusuna gelince, şu anda üniversite içerisine kreş, anaokulu ve ilköğretim okulu ile bilim ve sanat merkezinden oluşan bir kompleks yaptırma projemiz var. Proje İl Özel İdaresi'nin kaynakları ile yapılacak. Kompleksin tamamlanması ile bu sorunun çözülecektir" diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli ise, imkanlar ölçüsünde çalışanlara en iyi ücreti vermek istediklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışanlarımızın daha iyi şartlarda görev yapmaları için imkanlarımızı hep zorladık. Döner sermaye oranlarının yüzde 150'ye çıkarılması, 4-B'li personelin döner sermaye oranlarının emsal kadroya (4-A) eşitlenmesi ve özellikli birimlerdeki döner sermaye oranlarının yüzde 200'e çıkarılması gibi konularda şu anda yasalarda düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemeler tamamlanınca yasaların gerektirdiği gibi hareket edeceğiz. Tam gün yasasının yürürlüğe girmesiyle çalışanların döner sermaye gelirleri artacaktır. Diğer taraftan yasalarda yeni yapılan düzenlemelerle bizim gelirlerimizde ciddi oranda bir azalma meydana geliyor. Bizim yıllık 140 milyon TL olan hastane bütçemizin yaklaşık yüzde 5'lik bölümünü özel hasta girdileri oluşturuyor. Önümüzdeki dönemde bu gelirden yoksun kalacağız. Bu yıllık yaklaşık 7,5 milyon TL gibi çok önemli bir rakama tekabül ediyor. Bu kaybın yerine konulacak bir kaynak şu anda yok. Sadece bizim değil tüm üniversite hastaneleri için çok önemli olan bu sorunun çözülmesini bekliyoruz."